Brojne reakcije
2

Jeremy Clarkson šokirao izljevom mržnje prema Meghan: Maštam da je gađaju izmetom

D. J.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Dokumentarac Harryja i Meghan izazvao je brojne reakcije, a najoštriji je bio britanski TV voditelj "Top Geara" i novinar Jeremy Clarkson koji je čitavu kolumnu posvetio tome da opiše svoju "mržnju" prema vojvotkinji od Sussexa.

BBC piše kako je zbog te kolumne regulatornom tijelu Ipso pristiglo više od 6.000 pritužbi, a članak je ubrzo maknut s portala The Sun, uz poruku: "Nakon objavljenog tweeta Jeremyja Clarksona, zamolio nas je da uklonimo prošlotjednu kolumnu."

"Noću ne mogu spavati dok ležim u krevetu, škrgućem zubima i maštam o danu kad će ona biti natjerana da paradira gola ulicama svakog britanskog grada dok joj gomila skandira ‘Sramota!‘ i gađa je izmetom", napisao je Clarkson u tweetu, referirajući se na poznatu scenu iz serije "Igra prijestolja".

Britanski voditelj je također napisao da Meghan Markle mrzi više nego Rose West, ozloglašenu englesku serijsku ubojicu koja je sa svojim suprugom Fredom Westom mučila i ubila brojne mlade žene tijekom 70-ih i 80-ih godina.

Ove izjave je osudila i njegova kćerka Emily.

"Moji stavovi su kao i uvijek do sada vrlo jasni kad su u pitanju mizoginija, maltretiranje žena i stav medija prema njima. Želim da vam je potpuno jasno da se protivim svemu što je moj otac napisao o Meghan Markle te i dalje pružam podršku onima koji su na meti internetske mržnje", izjavila je.

"Kao što bi Jeremy Clarkson to trebao znati - riječi imaju posljedice. Njegove riječi nisu šala - one su opasne i neoprostive. Vlada epidemija nasilja nad ženama i djevojčicama, a muškarci čiji su glasovi moćni u javnosti moraju znati bolje od ovoga", poručio je gradonačelnik Londona Sadiq Khan.

Nakon burnih reakcija oglasio se i sam Clarkson.

"O, Bože. Nije mi bila namjera uvrijediti je. U kolumni koju sam napisao o Meghan, nespretno sam se osvrnuo na scenu iz ‘Igre prijestolja‘ i jako puno ljudi je to krivo shvatilo. Užasno mi je što sam prouzročio toliko bola i bit ću ubuduće puno oprezniji", poručio je na Twitteru.