Magazin Parade
0

Jennifer zaradila više od Angeline

Sarajevo-x.com
Zvijezda serije "Prijatelji", te romantične komedije "Marley & Me", Jennifer Aniston, u toku 2008. zaradila je više nego njena kolegica i sadašnja partnerica Brada Pitta Angelina Jolie.

Prema procjenama koje je načinio magazin Parade, holivudska glumica, nagrađena Emmyjem, Golden Globe Awardom i brojnim drugim odličjima, prikupila je 27 miliona američkih dolara od filmova "Marley & Me" i "He's Just Not That Into You", dok je djevojka njenog bivšeg muža Jolie zaradila tek 14 miliona.

Uprkos recesiji, vrtoglave cifre koje su glumice zaradile ipak ih nisu dovele na vrh liste.

Mnogo više od njih obje zaradili su bračni par - Beyonce i Jay-Z (162 miliona dolara zajedno). Pop pjevačica Britney Spears, koja je trenutno usred turneje i promocije novog albuma "Circus" prikupila je tek 2,25 miliona, a američka pop senzacija Taylor Swift uspjela je zaraditi čak 5,5 miliona dolara.

Prethodna godina bila je veoma dobra i za svestranog Tylera Perryja, glumca, režisera i scenaristu koji na svom računu od različitih poslova ima novih 125 miliona dolara.

Dokaz da se kriminal isplati ponudio je guverner Illinoisa Rob Blagojevich, političar koji je pokušao prodati mjesto u Senatu upražnjeno odlaskom Baracka Obame. Njegov džep puniji je za 177.400 dolara (barem prema onome koliko je poznato javnosti). Još jedan guverner, ovaj put žensko, prikupio je značajnu svotu u 2008. godini. Predsjednička kandidatkinja Sarah Palin kući je ponijela sumu od 125.000 dolara.

Osim ovih popularnih ličnosti, tu je i jedna lutka. Neprikosnovena Barbie je za svoj 49. rođendan zaradila 3,3 milijarde dolara.

Alex Rodriguez, mlađahni igrač bejzbola kojeg su svojevremeno povezivali sa Madonnom, imao je odličnu prethodnu godinu sa zarađenih 34 miliona dolara. Ipak, nije to mnogo u poređenju sa Tigerom Woodsom koji je prikupio 110 miliona.