Rastali se 2004.
31

Jennifer Lopez progovorila o bolnom raskidu s Affleckom: Tada sam mislila da ću umrijeti

I. B.
"Bennifer" je mnogima omiljeni slavni par (Foto: Twitter)
"Bennifer" je mnogima omiljeni slavni par (Foto: Twitter)
Jennifer Lopez i njena dugogodišnja ljubav, glumac Ben Affleck, vjenčali su se ovog ljeta nakon što su prošle godine obnovili svoju romansu. Pjevačica se sada prisjetila kako se osjećala nakon raskida njihovih prvih zaruka.
Lopez i Affleck zaljubili su se jedno u drugo još prije 20 godina, kada su po prvi put stupili u vezu. Međutim, iako su mnogima bili omiljeni slavni par, te se čak i zaručili, godine 2004. odlučili su razdvojiti puteve.

Jennifer je sada otkrila kako se osjećala u tom periodu života, priznavši da dugo nije mogla doći sebi.

Zbog bolnog prekida, istakla je pjevačica, nije mogla pjevati pjesme sa svog albuma "This Is Me…Then" iz 2002. godine, koje je posvetila Benu.

"Nisam pjevala ni tadašnje nove pjesme. Bilo je tako bolno kad smo prekinuli. Kad smo prije 20 godina otkazali to vjenčanje, moje srce se slomilo kao nikad u životu. Iskreno, osjećala sam se kao da ću umrijeti", rekla je pjevačica za Apple Music.

Otkrila je da je to obilježilo i stavilo "u spiralu" kroz narednih 18 godina.

Lopezina pjesma "I’m Glad" sa spomenutog albuma, govori o početku njene romanse s Affleckom, dok se jedna od njih čak zove "Dear Ben". Ben se pojavljuje i u spotu za pjesmu "Jenny from the Block".

Mjesecima nakon što je album ugledao svjetlo dana, romansa para koji njihovi fanovi nazivaju još i"Beniffer", nažalost se završila.

"Kada smo se Ben i ja pomirili, rekao mi je: 'Nikad nisi izvodila te pjesme. Nikad nisi otpjevala 'I'm glad'. Nikad to nisi učinila'. Ja sam pomislila: Da, tako je jer je bilo bolno. Bio je to dio mene koji sam morala ostaviti iza sebe kako bih mogla krenuti dalje i preživjeti. To je bila taktika preživljavanja", priča Jennifer.

Par se upoznao 2002. na snimanju filma "Gigli". Ubrzo su postali dobri prijatelji, a onda shvatili da su zaljubljeni jedno u drugo.

"Znala sam da je on osoba s kojom želim biti. I to se i dogodilo kroz nekoliko mjeseci", rekla je Jennifer.

Nedavno, pjevačica je otkrila kako se par tada rastao zbog prevelikog pritiska javnosti.

“Zabavljali smo se bez diskrecije, nismo se skrivali, gledali smo samo jedno na drugo i to nam je bilo važno, ali mnoge su se stvari odvijale u pozadini. Ljudi nisu željeli da budemo zajedno... Nešto sam ipak nakon svega naučila i sada smo oprezniji", zaključila je.

Par je ovog ljeta imao dva vjenčanja, od kojih se jedno od njih održalo u Las Vegasu, a drugo u Benovoj kući u Georgiji gdje su prisustvovali njihova porodica i prijatelji.