Očekivala više
22

Jennifer Lopez: Pomalo je razočaravajuće što nisam nominovana za Oscara

L. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nakon nekoliko mjeseci priče i promocije vezane za film "Hustlers", Jennifer Lopez je izjavila kako je činjenica da zbog ovog ostvarenja nije nominovana za Oscara pomalo razočaravajuća, prenosi People.

Ova 50-godišnja zvijezda svoju je konstataciju iznijela u gostovanju u emisiji Oprah Winfrey u subotu navečer.

"Dobila sam mnogo pohvala za ulogu u tom filmu. Zapravo, više nego ikad ranije. Poslije sam čitala tekstove i razmišljala 'O Bože, može li se ovo zaista dogoditi? Je li to moguća stvar?'", objasnila je glumica i pjevačica, dodavši: "A onda se ništa nije dogodilo. Tako da jeste, bilo je to malo razočaravajuće".

Lopez, koja je za ulogu striptizete dobila nekoliko drugih važnih nominacija, poput one na Zlatnim globusima, objasnila je kako osjeća da je razočarala ljude koji prate njen rad proteklih nekoliko godina. "Ali to nije tako!", kratko joj je odgovorila Winfrey, na šta je Lopez objasnila kako se jedan period osjećala kao da jeste, mada je kasnije shvatila da joj nije potrebna još jedna nagrada kako bi osjetila da vrijedi.

Na koncu emisije je ispričala kako joj je vjerenik Alex Rodriguez umnogome pomogao sa pripremama za ulogu striptizete: "Ti sportisti, oni zaista znaju dosta o tim stvarima. Budimo realni. Mnogo mi je pomogao s pripremama za film. Rekao mi je: 'Samo da znaš, muškarci ulaze na stražnja vrata i rade ovo ili ono...". Sjećam se da sam mu na to rekla: "Stvarno? Ti baš znaš mnogo o tome".

Interesantno je kako je njen bivši Ben Affleck navijao za njenu prvu nominaciju za Oscara. Objasnio je kako je ona trebala biti nominovana, jer je to zaslužila.

"Ostali smo u kontaktu", objasnio je glumac, koji je vezu s Lopez prekinuo 2004. godine: "Mnogo je poštujem. Zamislite, sjajno je snimiti svoj najveći film u 50. godini. To je nevjerovatno!".