Roditeljske vrijednosti
23

Jelena i Novak Đoković o odgoju Tare i Stefana: Volimo kada naša djeca vide da se ne slažemo

I. S.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Jelena i Novak Đoković su bili na prikazivanju filma "Mudrost traume" u Beogradu te su, između ostalog, govorili o tome na koji način odgajaju Taru i Stefana.

"I prije nego što smo postali roditelji, puno smo se bavili ranim razvojem u okviru naše fondacije, tako da smo stekli neke zajedničke uvide kako treba vaspitavati djecu, odnosno kakva pažnja je njima neophodna da bi se razvili u zdrave ljude. Također, kao odrasli ljudi, svako od nas je učio šta nama prija i kako vjeruje da treba da se vodi zdrav život. Kao partneri, mi često pričamo o tome", rekla je Jelena.

Dodala je da imaju slaganja i neslaganja, što je prirodno u zdravom odnosu.

"Mi volimo kada naša djeca vide da se mi ne slažemo da nauče kako na zdrav način konflikt može da se razriješi. Konflikta će uvijek biti", kazala je.

Napomenula je da svako ima pravo izraziti svoje mišljenje i da su to zasad dobro savladali kao partneri i roditelji.

"Ne slažemo se u svemu. Kao što je rekla Jelena, to je normalna pojava u jednoj porodici. Dodao bih samo još jednu stvar. To kako smo mi proveli djetinjstvo i kako smo vaspitavani je nekako ukorijenjeno u naš genetski kod i onda se to odražava na naš način roditeljstva. Naravno da je bitno imati svijest o tome da budemo još bolji nego što su to bili naši roditelji prema nama. Naravno, svi mi volimo naše roditelje i oni u datom trenutku rade najbolje što mogu", rekao je Novak.

Dodao je da svaki roditelj šta je najbolje, ali je potrebno biti otvorenog srca i uma i poslušati ljude koji su stručni iz te oblasti sa željom da se nešto novo nauči i primijeni.

"Greške svi pravimo, na njima se uči. Bitna je posvećenost i pažnja koja se na kraju pridaje djeci", kazao je.