Poslovni put
89

Jelena Đoković stigla u Sarajevo, prošetala Baščaršijom prije projekcije filma

I. S.
Screenshot: Instagram
Screenshot: Instagram
Jelena Đoković je danas stigla u Sarajevo te prošetala Baščaršijom prije projekcije filma "Mudrost traume" Gabora Matea u Cineplexxu.

Snimak je podijelila na svom Instagram profilu te napisala "Pogodite gdje smo".

Projekciju spomenutog filma organizovala je Novak Đoković Fondacija u okviru programa "Podrška, ne perfekcija". Bit će prikazan i u drugim gradovima širom Balkana, a organizovani su i paneli u kojima će učestvovati i Jelena.

U "Mudrosti traume" putujemo zajedno s ljekarom, autorom bestsellera i dobitnikom Ordena Kanade Gaborom Mateom da bismo istražili zašto se zapadno društvo suočava s povećanim brojem psihičkih poremećaja i hroničnih bolesti.

"Gabor Mate je neko od koga možemo puno da naučimo i zaista se radujemo što ćemo s njim obići nekoliko zemalja u regionu i omogućiti svim zainteresovanim ljudima da se upoznaju s njegovim radom. Novak Đoković Fondacija će i u budućnosti nastaviti da bude pokretač važnih društvenih tema u regionu i učinit ćemo sve da opravdamo povjerenje mnogih divnih ljudi koji podržavaju naš rad", rekla je Jelena ranije.

Ovo je filmsko putovanje sa čovjekom koji je svoj život posvetio razumijevanju veze između bolesti, zavisnosti, traume i društva u kojem živimo.