Održao predavanje
53

Jelena Đoković s poznatim doktorom boravila u Sarajevu, počastili se burekom na Baščaršiji

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Jelena Đoković stigla je u Sarajevo s doktorom Gaborom Mateom gdje je on održao predavanje, a prije kojeg su se počastili burekom na Baščaršiji.

Sinoć je u ispunjenoj sali BKC-a održano predavanje dr. Gabora Mate, nakon što je prije nekoliko dana prikazan i njegov dokumentarni film "Mudrost traume". Mate je mađarsko-kanadski ljekar koji ima iskustvo u porodičnoj praksi, a autor je nekoliko knjiga u kojima se fokusira na traume i njihov potencijalni doživotni utjecaj na fizičko i mentalno zdravlje.

S njim je u Sarajevo stigla i Jelena Đoković koja je na čelu Fondacije Novaka Đokovića i organizirala niz projekcija filma u regiji te predavanja koja su uslijedila.

Đoković je na Instagramu podijelila snimak u kom se zajedno s doktorom javila s Baščaršije gdje su se počastili burekom.

"Došao sam skroz iz Kanade samo da bih probao burek", našalio se dr. Mate prije nego je kazao kako mu je drago što je tu uzevši u obzir da mu je ovo drugi put da posjećuje Sarajevo.

Uzevši u obzir da je Jelena vegan, vjerovatno je jela neku verziju pite bez mesa.

'Fondacija Novak Đoković organizirala je dolazak dr. Gabora Matea u regiju sa željom da što više ljudi upozna njegovu dugogodišnju praksu i iskustvo. Dokumentarni film 'Mudrost traume' namijenjen je svima koji žele upoznati dr. Gabora Matea i steći uvid u filozofiju njegovog rada s ljudima. Kako bi svoju filozofiju i pristup približio svima, dio projekcija u manjim gradovima bit će besplatan", najavili su prethodno iz Novak Đoković Fondacije.

"Predavanja, koja će se održati u oktobru, u formi razgovora Jelene Đoković i dr. Matea, trajat će dva sata, a obuhvatit će različite teme i iskustva iz njegove prakse, a publika će imati priliku vidjeti utjecaj roditelja na razvoj djeteta iz drugačije perspektive'', naveli su.