Nakon 25 godina braka
36

Jeff Bezos, najbogatiji čovjek na svijetu, razvodi se od supruge MacKenzie

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Jeff Bezos, najbogatiji čovjek u historiji čovječanstva i osnivač kompanije Amazon, razvodi se od svoje supruge MacKenzie nakon 25 godina braka.

Vijest o razvodu Bezos je objavio na svom Twitter profilu naglašavjaući kako će on i MacKenzie ostati prijatelji i poslovni partneri u zajedničkim projektima.

"Nevjerovatno smo sretni što smo se sreli i zahvalni smo za svaku godinu koju smo proveli u bračnoj zajednici. Da smo prije 25 godina znali da ćemo se razvesti opet bismo sve isto uradili. Imali smo divan zajednički život i pred sobom vidimo divnu budućnost - kao roditelji, prijatelji, partneri u zajedničkim projektima te kao pojedinci u vlastitim poslovima i avanturama. Iako će sve biti različito, ostajemo porodica i ostajemo prijatelji", napisao je Bezos.

Bezos i MacKenzie imaju četvero djece. Bezosovo bogatstvo procjenjuje se na 137 milijardi dolara, a još uvijek nije poznato kako će supružnici podijeliti imovinu s obzirom na to da je Bezos pokrenuo Amazon kao online knjižaru u svojoj garaži 1994. godine kada je već bio u braku.