Eva Gini
10

Jedna od najljepših italijanskih sportskih novinarki osvojila srce Ikera Casillasa

I. S.
Foto: Instagram/evagini
Foto: Instagram/evagini
Eva Gini, koja nosi titulu jedne od najljepših italijanskih sportskih novinarki, osvojila je srce legendarnog golmana Ikera Casillasa.

Ova ljepotica ima 30 godina. Radila je za Gazzettu dello Sport i Sport Mediaset. Trenutno snima emisije za Interov kanal. Portal Numero Diez objavio je da je u više navrata viđena s Casillasom u Madridu.

Ona na svom Instagram profilu, na kojem je prati gotovo 150.000 ljudi, često objavljuje trenutke iz privatnog života pa je tako objavila i nekoliko fotografija iz Madrida. Ipak, još uvijek nije odlučila zvanično potvrditi da se zabavlja s Casillasom. Iako su mediji u više navrata pisali o Casillasovim navodnim ljubavnim aferama, čini se da je ovaj put riječ o ozbiljnoj vezi.

On se 2021. razveo od novinarke Sare Carbonero s kojom ima sinove Martina i Lucasa. Brzina procesa razvoda jasno potvrđuje dobar odnos koji je bivši par zadržao, a to su potvrdili i zajedničkom izjavom.

"Poštovanje, naklonost i prijateljstvo ostat će uvijek. Naš prioritet je iz naklonosti i predanosti osigurati dobrobit naše djece i zaštititi ih tako da odrastaju u stabilnom i zdravom okruženju", kazali su. Vjenčali su se 2016. godine, ali je njihova veza trajala mnogo duže.

Naime, 2010. godine, nakon što je s reprezentacijom Španije postao svjetski prvak, poljubio ju je pred kamerama. Trenutak se vrtoglavom brzinom proširio medijima, a mnogima je ostao u pamćenju i kao jedan od najupečatljivijih sa Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici.