Iz filma "G.I. Jane"
25

Javio se frizer Demi Moore: Kolutanje očima bilo je nepotrebno, a šala dobronamjerna

I. B.
Mnogi misle kako je incidentu rezultovalo Jadino kolutanje očima (Foto: Twitter)
Mnogi misle kako je incidentu rezultovalo Jadino kolutanje očima (Foto: Twitter)
Nakon incidenta na dodjeli Oscara koji je izazvao lavinu komentara i reakcija, sada se oglasio i frizer koji je bio zadužen za frizuru Demi Moore u filmu "G.I. Jane" - ujedno onom koji je Chris Rock iskoristio kako bi se našalio na račun supruge Willa Smitha.
Enzo Angileri koji je u spomenutom filmu iz 1997. bio zadužen za stiliziranje frizure glavne glumice, istakao je kako nije znao da Jada Pinkett Smith pati od alopecije, no da mu svejedno nije jasno njeno kolutanje očima.

"Mislio sam da izgleda zapanjujuće, tako kraljevski. Ono je bio pun pogodak. Nikada je nisam vidio tako lijepu", priznao je Italijan.

Rockovu šalu gdje je Jadu uporedio sa "G.I. Jane", zbog čega ga je njen suprug ošamario, Angileri je nazvao "simpatičnom" i "dobronamjernom".

"Po mom mišljenju to nije ništa što bi izazvalo ono kolutanje očima koje je stimulisalo njenog muža da se tako ponaša", rekao je Enzo i dodao kako Smithov "odgovor" smatra neprihvatljivim.

"Zar ne pokušavamo naučiti našu djecu da ne dižu ruke", rekao je slavni frizer.

Enzo je, podsjećamo, poznat po dugačkom i impresivnom živopisu te radu sa brojnim poznatim zvijezdama poput Jennifer Lopez, Lucy Liu, Nicole Kidman, Katie Holmes te revijama za Versace i Armani.

Blizak je i sa Charlize Theron s kojom je radio zajedno na filmovima poput "The Huntsman", ali i njenoj kampanji za Dior, a tvrdi da je upravo on bio taj koji je nagovorio glumicu da izbrije glavu za svoj film "Mad Max: Fury Road" iz 2015. godine.

Angileri tvrdi da je čak radio i sa Smithom, nazivajući ga "najboljim tipom", a smatra i da se bespotrebno digla ovolika prašina.

"Glupo je pričati o ovome s obzirom na vijesti u ovom trenutku", zaključio je slavni frizer.