Pjevačica iz New Yorka
15

Javila se i četvrta žrtva "Face": Prijetio je da će mi uništiti karijeru ako progovorim

I. B.
Twitter/Chris Noth, Sex and the City
Twitter/Chris Noth, Sex and the City
Optužbe protiv zvijezde serije "Sex i grad" za seksualno zlostavljanje ne prestaju. Sada se javila i četvrta žrtva koja je prepričala incident s Chrisom Nothom iz 2002. godine.

Njujorška pjevačica Lisa Gentile priznala je kako se sve dogodilo nakon što joj je glumac ponudio prijevoz kući iz jedne zalogajnice.

"Kada smo došli pred zgradu, pitao je može li ući. Nakon što sam mu rekla da ga nemam čime ponuditi rekao je da je to okej, da samo želi vidjeti gdje živim", rekla je Lisa.

Kada su ušli u stan nasrnuo je na nju i postajao sve agresivniji.

"Pokušala sam ga zaustaviti, no nije se dao. Prisiljavao me da ga diram", istakla je Lisa koja ga je na kraju jedva uspjela odgurnuti.

Glumac je zatim nazivao raznim pogrdnim imenima, a zaprijetio joj je da će, ako ikom kaže, unišiti njenu karijeru.

"Bojala sam se išta uraditi. On je ugledan čovjek, vrlo lako mi je mogao uništiti život", rekla je Gentile.

Pjevačica je Chrisa prvi put upoznala 1998. u istoj zalogajnici.

"Bio je tu stalni gost i dobar prijatelj vlasnika. Često sam ga viđala jer sam i sama tu dolazila s prijateljima i porodicom", rekla je.

Na ovaj potez odlučila se nakon što su se javile i druge žrtve.

"Mislim da sve zaslužujemo trenutak na sudu s gospodinom Nothom", izjavila je Lisa.

Podsjećamo, otkako su krenule optužbe za seksualno zlostavljanje, Chrisu su se zatvorila mnoga vrata. Iako je sve negirao, glumac je dobio otkaz u seriji, povučena je njegova reklama te je izgubio milionske projekte.

Pored četiri žrtve, u javnost je isplivala i zabrana prilaska iz 1995. godine, koju je zatražila njegova bivša djevojka Beverly Johnson.

Njegovu suprugu sve je iznimno potreslo te se odlučila na neko vrijeme udaljiti od njega, a zlostavljane žene podržale su i Chrisove kolegice sa seta serije "Sex i grad".