Želi skrenuti pažnju
102

Jason Momoa u znak protesta obrijao prepoznatljivu dugu kosu

N. O.
Jason Momoa (Foto: EPA-EFE)
Jason Momoa (Foto: EPA-EFE)
Jason Momoa obrijao je svoju prepoznatljivu dugu kosu kako bi podigao svijest o šteti okolišu koju uzrokuje plastika za jednokratnu upotrebu.

Zvijezda filma "Aquaman" pokazala je svoj novi izgled na Instagramu, a potom je svojim obožavateljima objasnio zašto se odlučio na promjenu.

U videu je Momoa rekao: "Brijem kosu, radim to zbog plastike za jednokratnu upotrebu - umoran sam od ovih plastičnih boca, moramo prestati. Plastične viljuške, sve to s***e."

"Ona ide u našu zemlju, ide u naš okean. Vidim neke stvari u našem okeanu koje su tako tužne, pa vas molim da učinite sve da eliminirate plastiku za jednokratnu upotrebu u svojim životima – pomozite mi", dodao je.

Momoa je također posebno istaknuo plastične boce, rekavši: "Plastične boce su smiješne. Sada (puno ljudi) proizvodi aluminijske, što je fantastično."

Glumac filma "Dune" također je napisao u opisu objave: "Budite bolji u zaštiti naše zemlje i okeana. Moramo izbaciti plastiku za jednokratnu upotrebu iz naših života i iz naših mora".

Momoini dugi uvojci često su bili prepoznatljivi dio njegovih uloga, posebno lika Khala Droga u seriji "Igra prijestolja" i filmu "Aquaman".