Holivudski glumac
32

Jason Momoa tvrdi da nema "dom" nakon što se razveo od Lise Bonet: Živim na cesti

L. R.
Jason Momoa i Lisa Bonet (Foto: EPA-EFE)
Jason Momoa i Lisa Bonet (Foto: EPA-EFE)
Holivudski glumac Jason Momoa nedavno je otkrio da nema dom nakon što se razveo od supruge Lise Bonet.

Naime, Momoa je u srijedu u intervjuu za Entertainment Tonight objasnio da nakon razvoda radi na dokumentarnom serijalu "On the Roam" i da zbog toga često putuje.

"Trenutno čak nemam ni dom. Živim na cesti", rekla je zvijezda filma "Aquaman".

Inače, dokumentarni serijal na kojem radi, prati njegove susrete s obrtnicima, muzičarima i sportašima dok putuje SAD-om. Kaže da su fanovi oduševljeni kada se pojavi u nekom manjem gradu, a sudeći po njegovom govoru, putovanja i razgovori s ljudima iz manjih sredina jako mu prijaju.

"Sviđa mi se ideja da sam samo sa običnim ljudima i radim svoj zanat, a to je snimanje, a zatim im pokazivanje. I tako, mislim da sam, radeći to tako dugo, postao znatiželjan o tome."

Premijera njegovog projekta je 18. januara na platformi Max.

U međuvremenu, 44-godišnji glumac otkrio je da će se njegov nomadski način života nastaviti u budućnosti dok jer uskoro odlazi na Novi Zeland kako bi snimio film "Minecraft".

Inače, Momoa je riješio svoj razvod s Lisom Bonet u ponedjeljak. U dokumentima, koje su mediji dobili, nekadašnji par postigao je dogovor o svojim bračnim pravima i zajedničkoj imovini. Bonet je tražila zajedničko fizičko i pravno skrbništvo nad njihovom djecom Lolom (16) i Nakoa-Wolfom (15).

Razvod je naveden kao "nesporan", što znači da se oni ne namjeravaju svađati na sudu. Momoa i Bonet bili su razdvojeni dvije godine prije nego što je glumica odlučila ozvaničiti njihov prekid. Par je počeo izlaziti 2005. godine, a vjenčali su se na tajnoj ceremoniji 2017. godine.