Kritikovao industriju
10

Jared Leto smatra da kina više ne bi postojala da nije uspjeha Marvelovih filmova

N. O.
Jared Leto (Foto: Variety/Twitter)
Jared Leto (Foto: Variety/Twitter)
Jared Leto je u posljednjem intervjuu za Variety kritikovao finansijsku strukturu filmske industrije te rekao da vjeruje da bi kina potencijalno prestala postojati da nije uspjeha Marvelovih filmova o superherojima.

Leto glumi u Marvelovom novom filmu o superherojima koji nosi naziv "Morbius", a rekao je novinarki Rebecci Rubin da je "pomalo snob kada je film u pitanju" i da je zabrinut jer je trenutna finansijska struktura filmskog biznisa fokusirana na uspjeh Marvelovih filmova.

"Da nije bilo Marvelovih filmova, ne znam ni da li bi kina postojala", rekao je Leto, "Čini se da nema mjesta za sve, a to postaje srceparajuće."

Međutim, glumac je za Variety rekao da je "zahvalan" za filmove o superherojima jer "oni održavaju kina u životu".

"Znam koliko je bilo važno za mene kao dječaka da pobjegnem u kino. To kulturno iskustvo bilo je prilično informativno i upečatljivo", kazao je.

Naglasio je da je u kinima gledao filmove koji su mi promenili život.

U filmu "Morbius", koji bi trebao biti objavljen 1. aprila, Leto glumi antiheroja dr. Michaela Morbiusa koji traži lijek koji će mu spasiti život nakon što mu je dijagnosticirana rijetka bolest krvi.

U januaru je Sony - koji je koproducirao film s Marvel studijom - odgodio izlazak "Morbiusa" za dva mjeseca zbog porasta slučajeva zaraze covidom.

"Morbius" nije prvi put da Leto ulazi u svijet superheroja. Ovaj 50-godišnji glumac igrao je Jokera u filmu "Suicide Squad" iz 2016. godine, kao i u filmu "Justice League" Zacka Snydera iz 2021.