Nakon bankrota
0

Jamie Oliver poslao emotivan email zaposlenicima, obećao ih isplatiti

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Jedan od najpoznatijih kuhara na svijetu Jamie Oliver prošle godine je proglasio lični bankrot te je u posljednje dvije godine pretrpio milionske gubitke. Upravo zbog toga je morao zatvoriti većinu svojih restorana i tako otpustiti hiljade ljudi, prenosi Delish.

Jamie je zaposlenike o otkazu obavijestio preko maila, a među ljudima koji su izgubili posao su i oni koji su tu duže od deset godina.

"Znam koliko vam je teško dobiti ovakvu vijest, ali želim vas uvjeriti da sam zaista pokušao naći bilo koju mogućnost kako bih spasio posao. Uložio sam sve što sam mogao kako bih promijenio stvari. Trenutno ne mogu biti fizički s vama, ali bih vam se svima želio zahvaliti što ste uložili srce i dušu u naše restorane", napisao je Jamie između ostalog dodavši kako je puno toga na šta radnici mogu biti ponosni.

Slavni kuhar dodao je kako mu je bila čast biti dio svega toga te kako mu je upravo zbog toga izrazito teško pozdraviti se s pričom o restoranima.

"Danas je veoma tužan dan. Ljudi, vi ste najbolji u svom poslu i znam da ćete uskoro raditi velike stvari. Iskreno mi je žao, šaljem vam ljubav, zahvalnost i najbitnije, želim vam svima mnogo sreće", zaključio je Jamie.