Dobitnici Zlatne ploče
1.1k

Jala Brat i Buba Corelli pohvalili se novim priznanjem: Treće zlato na zidu

I. B.
Jala Brat i Buba Corelli (Foto: Instagram)
Jala Brat i Buba Corelli (Foto: Instagram)
Bh. reperi Jala Brat i Buba Corelli jedni su od najslušanijih izvođača u regiji, a sada su se pohvalili još jednim priznanjem.

Dvojac čije hitove mladi Balkanci konstantno drže na vrhovima trendinga, dobili su Zlatnu ploču za pjesmu "Kamikaza" koju izvode sa slovenskom pjevačicom Senidah.

"Treće zlato na zidu, idemo dalje", napisao je Jala Brat na svom profilu.

Hit koji je nastao 2019. godine dosad je skupio više od 105 miliona pregleda na YouTubeu, a pažnju su tada privukli i spotom koji su snimili svojim mobitelima.

Ovo je treća Zlatna ploča koja je uručena reperima za ostvareni uspjeh prodaje i premium streamova na platformi Spotify, na kojoj imaju po pola miliona slušatelja mjesečno.

Prvi put ovo su priznanje dobili za pjesmu "Ona'e" koju su izveli sa njemačkim reperom Raf Camorom i tako se našli rame uz rame za svjetskim izvođačima, dok im je drugo stiglo za pjesmu "Nema bolje" u kojoj im se pridružio srbijanski reper Coby.

Podsjećamo, Jala Brat je ove godine izdao album "Futura" koji sadrži 15 pjesama, a reperi su za kraj godine izbacili i pjesmu "Roze" u suradnji sa Devitom koja je postala regionalni hit.