Inspirisala je kćerka
0

Jada Pinkett Smith obrijala glavu zbog problema sa gubitkom kose

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Supruga Willa Smitha, glumica Jada Pinkett Smith objavom na Instagramu otkrila je kako je obrijala glavu što je iznenadilo njene fanove. Potez glumice inspirisala je njena kćerka Willow koja je istu "frizuru" pokazala nekoliko dana ranije, a djelomično je uzrokovan i njenim problemom sa gubitkom kose.

U ponedjeljak je glumica na Instagramu objavila fotografiju na kojoj pozira zajedno sa kćerkom, istovremeno otkrivši svoju svježe obrijanu glavu.

"Willow me natjerala na to jer je vrijeme da pustim sve", napisala je Jada u opisu fotografije aludirajući na probleme koje je imala zbog opadanja kose te dodala: "Moje pedesete bit će božanstveno osvijetljene ovom izbrijanom glavom".

Također, u istoj objavi podijelila je i video koji prikazuje njenu "novu frizuru".

Willow, koja je nekoliko dana ranije učinila isto i obrijala dugu kosu, prva je otkrila novi izgled svoje majke, objavivši istu fotografiju s opisom: "Poklon je čist kada se daje od srca pravoj osobi u pravo vrijeme i na pravom mjestu i kada ne očekujemo ništa zauzvrat".

Jada je 2018. godine progovorila o problemu gubitka kose tokom epizode "Red Table Talk", objašnjavajući: "Bilo je zastrašujuće kad se prvi put desilo. Jednog dana bila sam pod tušem i imala pune šake kose i rekla sam: 'O moj Bože, hoću li ostati ćelava?'"

Glumica je kazala da je to bio jedan od onih momenata u njenom životu kad se doslovno tresla od straha te je zbog toga odlučila ošišati kosu.

Uprkos savjetovanju s brojnim stručnjacima, Jada nije pronašla uzrok opadanja kose zbog čega je naposlijetku odlučila da je u potpunosti obrije.