Incident na Oscarima
29

Jada Pinkett pozvala svog supruga i Chrisa Rocka da nakon šamara zakopaju ratne sjekire

I. B.
Gledajući ravno u kameru, Jada je pozvala na pomirenje "zaraćene" strane
Gledajući ravno u kameru, Jada je pozvala na pomirenje "zaraćene" strane
Jada Pinkett Smith, supruga glumca koji je izazvao incident na ovogodišnjoj dodjeli Oscara, pozvala je Willa Smitha i Chrisa Rocka da zakopaju ratne sjekira.

Mnogi su s nestrpljenjem očekivali epizodu emisije Red Table Talk u kojoj će se Jada dohvatiti incidenta koji se desio ranije ove godine, a sada se to napokon i desilo.

Gledajući ravno u kameru, Jada je rekla kako je ovo važna emisija o alopeciji, s obzirom na ono što je prošla sa svojim zdravljem, ali i zbog onoga što se desilo na Oscarima.

"A sada o noći Oscara: Najdublja mi je nada da ova dva inteligentna, sposobna čovjeka imaju priliku razgovarati o tome i pomiriti se", rekla je 50-godišnja glumica.

Sugerirala je na sastanak njezinog supruga i komičara tokom snimanja njezine emisije kako bi porazgovarali o svom sukobu, a zatim nastavila: "Zapravo smo svi potrebni jedni drugima više nego ikad. Do tada, Will i ja nastavljamo raditi ono što smo radili posljednjih 28 godina, a to je stalno otkrivanje stvari zvane zajednički život", rekla je glumica i zahvalila se na slušanju.

Inače, Jada je svoju emisiju ranije koristila kao platformu za razgovor o svom braku i izvanbračnim vezama.

Između ostalog, godine 2020. tu je progovorila i o svojoj aferi s reperom i prijateljem njenog sina Jadena, Augustom Alsinom, gdje se svemu priključio i "shrvani" Smith.

Emisija je izazvala veliku medijsku pozornost, a sada se predviđa da bi ona mogla biti i nadmašena dolaskom Rocka i Smitha s ciljem "pomirenja".

Inače, 57-godišni komičar koji je u aprilu bio na svojoj stand up turneji Ego Death, ostao je prilično nejasan o cijeloj situaciji.

"Još uvijek obrađujem što se dogodilo, pa ću kad-tad pričati o tom sr*nju. Bit će ozbiljno. Bit će smiješno", rekao je tada Chris Rock.

Podsjećamo, Will je usred ceremonije ošamario Chrisa Rocka - voditelja ovogodišnjih Oscara, nakon što se komičar našalio na račun frizure njegove supruge koja boluje od alopecije. Kasnije, odlukom Akademije, Smithu je zabranjen pristup svim njenim ceremonijama u sljedećih 10 godina.