Ljekari krivi za smrt pjevača?
1

Jacksonu srce otkazalo od 'kljukanja' tabletama

Sarajevo-x.com
Posljednja Jacksonova fotografija, 16. juni 2009.
Posljednja Jacksonova fotografija, 16. juni 2009.
Iako je vijest o smrti Michaela Jacksona potresla cijeli svijet, njegovi najbliži saradnici, prijatelji i članovi porodice bili su svjesni narušenog zdravlja najvećeg pop pjevača svih vremena.

Ogromna slava, veliko bogatstvo, kasnije optužbe za seksualno zlostavljanje djece, bankrot, otkazani koncerti i turneje te mnogobrojne tužbe od uposlenika koji su od Jacksona htjeli izvući novac, 'kralja' su doveli na rub psihičkog i fizičkog zdravlja.

Iako je najavio veliku povratničku turneju u Velikoj Britaniji, Michael Jackson se pojavio na samo dvije od 45 zakazanih proba, a u medijima se počelo i pisati da je pjevač ovisan o tabletama protiv bolova.

Sudeći prema izjavama Michaelovih ljekara, ovisnost o lijekovima datira još iz 1984. godine kad se povrijedio snimajući reklamu za Pepsi, a 1993. počeo je uzimati lijek Demerol, a zatim i lijekove protiv anksioznosti kao što su Xanax, Valium i Ativan.

Prošle godine Jackson je bio toliko slab da je tražio invalidska kolica nakon što mu je pozlilo prilikom kupovine, a bezbrojne operacije koje je imao na nosu znatno su otežavale njegovo disanje. Također su kružile glasine o njegovom navodnom raku kože, no ti navodi su demantirani. Ljekari su navodno Jacksona 'kljukali' tabletama da bi mogao izdržati naporne probe, te održati dugo najavljivanu turneju, piše Daily Mail.

'Kralj' je odbijao i većinu jela, jeo je samo odabrane namirnice koje će njegovo tijelo 'održati mladim', a njegov ogromni strah od starenja bio je oduvijek poznat javnosti.

Zadnje godine života Jackson je proveo sa svoje troje djece, Princeom Michaelom, Paris Katherine i Princeom Michaelom II, te okružen tjelohraniteljima koje je plaćao i do dva i pol miliona dolara godišnje.