Los Angeles
0

Jacksonovo tijelo neće biti izloženo na "Neverlandu"

FENA
Nikakva ceremonija u znak sjećanja na Michela Jacksona, ni javna ni privatna, neće biti organizovana na njegovom ranču "Neverland", saopćio je PR kompanija koju je nedavno angažovala pjevačeva porodica.
  • Porodica Jacksona zvanično saopćava da neće biti nikakvog javnog ili privatnog izlaganja posmrtnih ostataka Michela Jacksona na ranču Neverland, piše u saopćenju firme za odnose s javnošću Sunshine, Sachs & Associates, koja zastupa porodicu Jacksona.

  • Planovi za javnu ceremoniju u čast Michela Jacksona su u razmatranju i objavićemo ih uskoro, dodaje se u saopćenju.

Mediji su proteklih dana javili da će tijelo kralja popa u četvrtak poslijepodne biti prevezeno na njegov ranč, poslije čega bi bilo javno izloženo CNN je dodao da je za nedjelju u planu privatna ceremonija. Međutim, kasnije je objavljeno da "vlasti nisu pronašle način da zaobiđu pravne zabrane koje se tiču sahrana na privatnom imanju".

Telegraph saznaje da će memorijal biti organizovan naredne nedjelje u sportskoj areni u Los Angelesu, u kojoj su i 1932. i 1984. godine održane Olimpijske igre. Portparol policije je izjavio da su članovi porodice Jacksona razgovarali s predstavnicima policije Los Angelesa i s njima ugovorili detalje sahrane.

Trenutno mjesto gdje se čuva Michelovo tijelo drži se u strogoj tajnosti. Predloženo je da, poput filmskih legendi Humphreya Bogarta i Clarka Gabela, bude sahranjen u memorijalnom centru u Holivudu. Mnogi vjeruju da se njegovo tijelo tamo i nalazi, ali je portparol policije to demantovao.

Jacksonovi fanovi smatraju da pjevač treba da bude sahranjen na ranču koji bi, prema njihovom mišljenju, trebalo da postane svetilište slično onom koje ima Elvis Presley.