Policija potvrdila
0

Jacksonov ljekar nije kriv za pjevačevu smrt

Sarajevo-x.com
Kardiolog Conrad Murray koji je bio uz Michaela Jacksona kad je poznatom pjevaču pozlilo oslobođen je sumnji da je imao veze s pjevačevom smrću, javlja AP.

Dr. Conrad Murray koji je uz Jacksona bio u posljednjim trenucima njegovog života nije mogao biti kriv za nesretne okolnosti pod kojima je umro najpopularniji pop pjevač svih vremena.

'Conrad Murray je pomogao policiji da rasvijetli neke okolnosti pod kojima je Michael Jackson umro, te je cijelo vrijeme tješio članove njegove porodice koji su bili uz pjevačev krevet. Također, dr. Murray i dalje stoji na raspolaganju policiji i porodici umrloga', izjavila je Miranda Sevcik, glasnogovornica Conrada Murraya.

Murray je navodno pokušao oživjeti Jacksona dajući mu umjetno disanje i masažu srca rpije nego što je stigla hitna pomoć.

Ljudi bliski Jacksonu su od momenta njegove smrti pod sumnjom da je pjevač dobio srčani udar od prevelike doze lijekova protov bolova koje je pio godinama, a i prva autopsija je pokazala da je Jackson tog dana pio analgetike, no da nema jasnih pokazatelja da je to uzrokovalo njegovu smrt.

Jacksonova porodica je jako potresena, sestre La Toya i Janet su dva dana provele u kući koju je njihov brat iznajmio prije smrti. Pjevačeve stvari su odvezene u nepoznatom smjeru, a sestre su ignorisale masu okupljenih novinara i reportera.

Michael Jackson je, po pisanju mnogih tabloida, od 80-ih godina prošlog vijeka uzimao antidepresive i analgetike, imao je velikih problema sa disanjem zbog čestih estetskih operacija nosa. Izrazito bljedilo kože pjevač je navodno pravdao vitiligom (depigmentacijom kože), no većinom se smatralo da je Jackson bio na mnogim tretmanima umjetnog izblijeđivanja kože što ga je psihički i fizički slomilo.

Bivša dadilja njegove troje djece, Britanka Grace Rwaramba (42), otkrila je da je pjevač dnevno pio nekoliko vrsta lijekova i da je često odbijao hranu. Nakon što mu jednom pozlilo, Grace je pozvala pjevačevu sestru Janet da bi se požalila na njegovo zdravlje, ali zauzvrat je dobila otkaz jer se 'miješala u privatne stvari' porodice.