Šta je istina?
8

Jacksonov biograf pronašao laž u mračnom dokumentarcu "Leaving Neverland"

Klix.ba
Foto: CBS
Foto: CBS
Izlazak kontroverznog dokumentarca "Leaving Neverland" sa sobom je donio mnoštvo reakcija na život i djela pjevača Michaela Jacksona. Mnogi su ga osudili, ali je bilo i onih koji su ga podržali, a njegov biograf Mike Smallcombe je odlučio progovoriti o cjelokupnoj situaciji.

Ovaj dokumentarac govori o pričama Jamesa Safechucka i Wadea Robsona koji u njemu govore o tome kako ih je Michael Jackson seksualno zlostavljao. Upoznali su Jacksona na snimanju reklame i ubrzo su se zbližili.

"Bio je nježan i drag, pomogao nam je u karijeri i s našom kreativnošću, ali nas je istovremeno seksualno zlostavljao kad sam imao samo sedam godina", naveli su na početku filma, dodavši da smatraju da je pjevač bio sretan kad god bi ih vidio. Njihove porodice je zvao na večere i davao im novac, a sve je to radio kako bi što češće viđao njih dvojicu.

Priča je potresla javnost, mišljenja su podijeljena, a o svemu je progovorio i Jacksonov biograf Mike koji je kazao kako su Safechuckove ranije izjave bile odbačene na sudu i kako je sve što kaže velika laž.

"Osim toga, željeznička stanica u Neverlandu, tj. građevina na kojoj tvrde da su silovani, je sagrađena tek dvije godine nakon što žrtva tvrdi da se silovanje desilo", kazao je Smallcombe.