{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jackson lijekove uzimao zbog teške nesanice

S
1.7.2009. u 09:03
1
5
Jackson lijekove uzimao zbog teške nesanice
1
Jackson lijekove uzimao zbog teške nesanice
Michael Jackson je u posljednjim danima života patio od teške nesanice te je doslovce molio ljekare za sedative koji bi mu pomogli da konačno zaspe, prenosi AP.
Jacksonova nutricionistica i medicinska sestra Cherilyn Lee koja je pokušavala pjevača naviknuti na pravilan režim ishrane priznala je da je Michael zadnjih dana života molio za injekcije Diprivana da bi se smirio.

Diprivan, medicinskog naziva propofol, je sedativ koji se koristi pri općoj anesteziji prilikom lakših zahvata kao što je kolonoskopija i endoskopija, te operacije usne šupljine i zuba.

'Michael me nazvao u panici i rekao da moram odmah doći. Kad sam ga pitala šta se desilo odgovorio mi je da mu je jedna strana tijela potpuno hladna i da se boji. Rekla sam mu da mora odmah u bolnicu i da se više ne poigrava zdravljem. Shvatila sam da je morao uzimati jake lijekove tako da mu se tijelo djelmičino oduzimalo', izjavila je Cherilyn Lee.

Preminuli 'kralj popa' navodno je u isto vrijeme uzimao sedative, antibiotike, antidepresive i analgetike i to, po navodima njegovog medicinskog osoblja, ne iz zabave nego iz potrebe.

Pjevač je trpio velike bolove, te patio od hronične nesanice što ga je natjeralo da uzima sve više i više lijekova.

Michaelu bliski ljudi izjavili su da pjevač nikad nije volio drogu niti je zloupotrebljavao lijekove.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: