Showbiz
0

Jack Nicholson zbog šmrkanja kokaina nosi zlato u nosu

Klix.ba
Jack Nicholson je bio hronični ovisnik o opojnim drogama u ranim godinama svoje karijere. Ponešto od toga je i sam priznao.

U njegovoj novoj biografiji, koju potpisuje Marc Eliot, se tvrdi da je glumac, sada 76-godišnjak, počeo koristiti LSD u ranim '60-im. Na tome nije stao, pa je tako u ogromnim količinama konzumirao marihuanu i kokain. Drugim riječima, bio je teški ovisnik.

"Njegova iskustva s drogama bila su toliko intenzivna da je čak tvrdio da je vidio Boga", tvrdi Eliot.

Takva iskustva s drogama su ga ponukala da napiše scenarije za filmove "The Trip" i "Head".

Obilno korištenje narkotika je priznao i sam Nicholson u nekim od svojih intervjua. Ponekad je prilično otvoreno govorio o svemu te je jednom prilikom izjavio da mu je droga pomagala da bude kreativan i ostane psihički zdrav. Osim toga, u knjizi o njegovom životu se tvrdi da mu je šmrkanje kokaina totalno uništilo septum u nosu, pa je ugradio novi - zlatni.

Glumica Susan Anspach, Nicholsonova bivša djevojka, jednom je čak ustvrdila da je on šmrkao kokain kako bi bio u stanju snimiti scene u kojima plače u filmu "Pet lakih komada".

U intervjuu koji je dao magazinu People 1980. godine ovaj glumac je kazao da zbog toga što konzumira droge ne treba praviti veliku dramu i da voli biti iskren, pa tako ni to ne skriva.

Posljednih godina Nicholas se prilično smirio, a nedavno je izjavio da se još uvijek ne želi suočiti s Bogom.