Ide na terapije
33

Izvor iz kraljevske porodice tvrdi da se Kate najvjerovatnije neće pojaviti u javnosti do kraja godine

L. R.
Kate Middleton (Foto: EPA-EFE)
Kate Middleton (Foto: EPA-EFE)
Princeza od Walesa Kate Middleton zbog zdravstvenog stanja najvjerovatnije se neće pojavljivati u javnosti do kraja godine.
Kako prenose strani mediji, izvor blizak kraljevskoj porodici je izjavio da je njen ovogodišnji raspored prazan te da je moguće da će objaviti još jedan snimak kako bi obavijestila javnost o svom zdravstvenom stanju.

"Mnogi ljudi uključeni u planiranje moraju znati šta svi rade. Rečeno mi je da je Katein dnevnik za ovu godinu prazan. Nema ništa planirano. Možda se neće pojavljivati ​​u javnosti do kraja godine", rekao je izvor.

Zbog školskih praznika, očekuje se da će Kate i članovi kraljevske porodice naredne sedmice provesti u njenoj i Williamovoj kući na imanju Sandringham. Vjeruje se da će je vjerovatno posjetiti njeni roditelji s kojima je u bliskom odnosu.

Očekuje se i da će William posvetiti još više vremena porodici tokom narednih šest sedmica budući da je neočekivano dobio slobodno vrijeme nakon što je kraljevska porodica rekla da će se povući s nekih dužnosti kako bi izbjegla ometanje prijevremenih općih izbora u Velikoj Britaniji.

Budući da su se stvorile brojne teorije o njenom zdravstvenom stanju, Kate Middleton bi se uskoro mogla oglasiti s još jednim snimkom. Izvor je naveo da je za princezu ključno izbjegavanje stresa kako bi se što prije oporavila.

Podsjećamo, prošlo je pet mjeseci otkako je Kate Middleton posljednji put viđena u javnosti. Kraljevska porodica je neko vrijeme krila da je princezi dijagnosticiran rak, a kada su se stvorile brojne teorije zavjere, princeza je 22. marta odlučila otkriti o čemu je riječ.

Kate Middleton je tada rekla da je u ranoj fazi preventivne kemoterapije, koja je započela krajem februara, a kao jedan od razloga zašto je čekala da podijeli informaciju u javnost jesu njena djeca. Kensingtonska palača je u međuvremenu objavila da je Kate na "putu oporavka", ona je rekla da je dobro i da je svakim danom sve jača.