Tiger Woods
0

"Izvinjavam se porodici i svim navijačima"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Posljednjih dana se 33-godišnja sportska zvijezda, najbolji golfer svih vremena Tiger Woods, nalazi u epicentru velikog skandala, koji je na površinu izbacio njegovu bračnu nevjeru.

Woods je trenutno oženjen za 29-godišnji Elin Nordegren, švedsku manekenku, s kojom je u braku od oktobra 2004. godine. Brak i ljubav su oplemenjeni s dvoje djece, dvogodišnjom Sam Alexis i jednogodišnjim Charliejom Axelom.

No, supruga Elin je saznala za izvanbračnu vezu legendarnog golfera, što je bio razlog čestih i burnih svađa unutar porodice, a one su eskalirale prije nekoliko dana kada je Tiger bježao od pomahnitale supruge, te se zbog toga sa automobilom zabio u hidrant i u stablo pred dvorištem svoje vile u predgrađu Orlanda.

Navodna ljubavnica je Jaimee Grubbs, konobarica iz Los Angelesa, koja tvrdi da je 31 mjesec bila u vezi s najboljim igračem golfa na svijetu.

"Izvinjavam se najprije porodici, a potom i svim svojim obožavateljima. Nisam bio iskren niti prema jednoj od ovih strana. Nisam savršen i imam, kao i svi, dosta pogrešaka u životu. Međutim, s jednim želim završiti. Moja porodica je samo moja privatna stvar i neću više u nikakvom obliku te stvari dijeliti s drugima. To je sigurno", napisao je Tiger i dodao:

"Elin je uvijek u našem braku radila više i bolje od mene. Ona nas je držala i pokazivala daleko više dobrote nego što bilo tko drugi može zamisliti. Imam grijehe unutar te zajednice i želim popraviti stvar. Kako ću dalje, to je samo moja stvar i moje porodice", završio je Woods.