Zbog neplaćenog poreza
20

Izraelski supermodel Bar Refaeli dužna državi dva miliona eura

Klix.ba
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Izraelski supermodel Bar Refaeli, koja će biti i voditeljica Eurosonga koji će se ove sedmice održati u Tel Avivu, duguje državi dva miliona eura zbog neplaćenog poreza, javlja Daily Sabah.

Prema presudi suda, osim dva miliona morat će platiti i 30.000 eura troškova suđenja, objavilo je izraelsko ministarstvo pravosuđa.

Refaeli je optužena da nije u potpunosti prijavila svoju milionsku zaradu u Izraelu i u inozemstvu. Ona i njena majka također nisu prijavile ni povlastice koje imaju kao slavne osobe.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Flower girl 🌺

Objavu dijeli Bar Refaeli (@barrefaeli)

Refaeli je izjavila kako ona u spornom periodu, kada porez nije plaćen, nije živjela u Izraelu, no sud je utvrdio drugačije. Ona je navodno naplaćivala vrlo nisku najamninu za svoj luksuzni stan u Tel Avivu. Također je rečeno da je luksuzni automobil dobila kao poklon za svoj promotivni rad.

Bar Refaeli je stekla svjetsku slavu 2007. godine kada je krasila naslovnicu magazina Sports Illustrated kao prvi izraelski model koji je u tome uspio. Refaeli je poznata i po svojoj vezi s glumcem Leonardom DiCapriom. Par je raskinuo 2011. godine.