Prema Vogue časopisu
56

Izdvojili smo vjenčanja slavnih koja su obilježila ovu godinu, na listi i glumica iz Srbije

L. R.
Na ova slavna vjenčanja se dugo čekalo (Foto: Instagram)
Na ova slavna vjenčanja se dugo čekalo (Foto: Instagram)
Bila je ovo divna godina, kada je riječ o vjenčanjima slavnih osoba u svijetu. Na vjenčanje Jennifer Lopez i Bena Aflecka čekalo se 20 godina, a vjenčanje Britney Spears i Sama Asgharija privuklo je pažnju zbog nenajavljenog dolaska njenog bivšeg supruga.

Vjenčanje Brooklyn Beckhama, sina Victorie i Davida Beckhama i američke glumice Nicole Peltz, smatra se događajem na kojem su se holivudski glumci poput Eve Longorie i Kiernan Shipke sreli sa sportskim ličnostima poput Serene i Venus Williams.

Što se tiče mladenke, prošetala je do oltara u "Valentino couture" haljini, koja je rezultat jednogodišnjih razgovora između Nicole, njezinih dizajnera Leslie Fremar i Pierpaola Picciolija.

"Odabrati haljinu talijanske kuće bilo je jednostavno", izjavila je mladenka za "Vogue" prije svog velikog dana.

Vjenčanje Jennifer Lopez i Bena Afflecka čekalo se 20 godina. Nakon što su obnovili svoju vezu, odlučili su se za vjenčanje u kapelici u Las Vegasu. Nakon vjenčanja, u augustu je uslijedila zabava na imanju para u Riceborou u Georgiji.

“Ljubav je sjajna stvar, možda i najbolja od svih stvari i vrijedi je čekati”, izjavila je Jennifer Lopez, koja na zabavi promijenila čak tri haljine dizajnera Ralpha Laurena.

Vjenčanje Kourtney Kardashian i američkog muzičara Travisa Barkera bilo je u Las Vegasu. Samo vjenčanje je bilo ležernije u odnosu na zabavu, a par se vjenčao u kožnim jaknama. Proslavu vjenčanja ipak su obilježile svečanije kreacije, pa su tako svi članovi porodice Kardashian nosili odjeću talijanskog brenda "Dolce & Gabbana".

Mladenkina vjenčanica bila je inspirisana donjim rubljem iz šezdesetih godina prošlog vijeka, a na velu je bila izvezena ikona koja je podsjećala na mladoženjinu tetovažu.

Nakon dugotrajnog, problematičnog razdoblja, Britney Spears je dobila priliku za novi početak sa Samom Asgharijem, američkim modelom iranskog porijekla.

Iako je njen bivši suprug Jason Alexander došao nenajavljen, njeni zaštitari su ga uspjeli spriječiti da u potpunosti uništi vjenčanje. Na vjenčanju su prisustvovale Drew Barrymore i Paris Hilton.

Na listi slavnih vjenčanja pronašla se i Nina Seničar, glumica i model iz Srbije. Nina Seničar i glumac Jay Ellis odlučili su se vjenčati u Italiji, a sama proslava trajala je tri dana.

"Bilo je nevjerojatno. Nakon svega kroz što su svi prošli u posljednjih nekoliko godina, okupiti više od 190 ljudi na tri dana u Toskani i slaviti bilo je nadrealno", izjavio je glumac Ellis, poznatiji po ulozi u seriji "Insecure".

Pored ovih slavnih ličnosti, časopis "Vogue" izdvojio je vjenčanja pop zvijezde Pixie Lott i modela Olivera Cheshirea, britanskog modela Nore Attal i muzičara Victora Bastidasa te vjenčanje glumice Chloë Sevigny i Siniše Mačkovića, direktora jedne umjetničke galerije u New Yorku.