{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izabrano 14 finalistica takmičenja Rowenta for Elite Model Look BiH

22.7.2012. u 20:32
0
0
Izabrano 14 finalistica takmičenja Rowenta for Elite Model Look BiH
0
Jedini internacionalni modeling izbor koji je opstao u BiH i koji se kontinuirano održava još od 2001. godine jeste izbor za Elite Model Look, koji u biti predstavlja stalnu potragu za novim licima u organizaciji najveće i najprestižnije svjetske modne agencije Elite.
Cindy Crawford, Stephanie Seymour, Tatiana Patitz, Linda Evangelista, Gisele Bundchen i Nataša Vojnović neka su od najpoznatijih lica sa svjetskih modnih pista koja su otkrivena upravo na ovom izboru, dok prošlogodišnja bh. pobjednica ovog izbora Amra Čerkezović polako ali sigurno gradi svoju karijeru i posljednje mjesece već provodi uglavnom na modnim pozornicama Milana, New Yorka i Pariza.

Dodatno ojačan i potpomognut partnerstvom u BiH sa kompanijom Rowenta, svjetskim liderom na tržištu električnih aparata u oblastima beauty, hair i personal care, ovaj izbor ove godine privukao je više od 600 djevojaka na 16 castinga širom BiH, od kojih su lokalni zastupnici Elitea, agencija Free Style iz Tuzle, odabrali 71 djevojku za polufinale koje je održano u subotu, 21. jula, u hotelu Hollywood u Sarajevu. Internacionalnim žirijem za odabir finalistica predsjedavao je Leonardo S. Gomes, Elite skauting agent iz Milana.

Nakon prvog predstavljanja u fashion izdanju i kupaćim kostimima, izbor je najprije sužen na 30 kandidatkinja, koje su sve redom prošle profesionalni make-up tretman i fotografiranje, da bi nakon njihovog ponovnog predstavljanja žiriju i prisutnima, te još jednog uvida članova žirija u netom napravljene mini fotoalbume djevojaka, Nihad Smajić, menadžer agencije Free Style, obznanio imena 14 finalistica ovogodišnjeg izbora Rowenta for Elite Model Look BiH: Melani Klarić, Milica Nikolić, Dena Jahić, Tatjana Stević, Tamara Mišanović, Ivana Blažević, Nikolina Mišković, Sara Josipović, Lana Aleksić, Đurđina Mihajlović, Anja Zekanović, Dejana Stojić, Bojana Blagojević i Vildana Glotić.

Daljnji plan aktivnosti predviđa 14-dnevne pripreme finalistica u hotelu Solaris u Šibeniku i marini Frapa u Rogoznici, te gala finale 14. septembra u Sarajevu, gdje će žirijem za izbor lica Rowenta for Elite Model Look BiH 2012 predsjedavati lično Micahela Goddard-Quesada, predsjednica Elite Model Look International, što samo po sebi pokazuje koliko značaja ova agencija počinje pridavati Bosni i Hercegovini kao potencijalnom nalazištu novih lica u svijetu modelinga i koliku perspektivu vide u prirodnom i zdravom izgledu naših lijepih i mladih djevojaka.

Prvi profesionalni photoshooting finalistice su imale odmah nakon proglašenja i to u pomalo neobičnom okruženju prodajnog salona elektronike Dr. Techno u BBI Centru, ponajprije zbog bogatog asortimana proizvoda partnera projekta u BiH, robne marke Rowenta i specijalizirane linije aparata za osobnu njegu Rowenta for Elite Model Look, u čijem su okružju mlade djevojke dale mašti na volju i slobodno pozirale pred objektivima brojnih fotografa kao već profesionalni modeli, a u čemu su uživali svi prisutni, posebno zaposleni u predstavništvu SEB GROUP, korporacije čiji je Rowenta sastavni dio, na čelu sa njihovim regionalnim menadžerom Almerom Hašimbegovićem.

Rowenta kao sinonim za kvalitet i, kako njihov slogan kaže, "inteligentnu ljepotu", je već široko prepoznatljiva kao partner brojnih projekata koji potpomažu razvoj bh. modne i dizajnerske scene, te kreativni razvoj mladih generacija kao budućih stubova modernog bh. društva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: