Problemi sa zdravljem
20

Iza Ibrahimovića je više od 20 godina nogometne karijere, a najteži period u životu vezan je za njegovog sina

N. C.
Zlatan Ibrahimović je prije nekoliko dana ozvaničio kraj svoje uspješne karijere. Iako je iza njega više od dvadeset godina nogometne karijere, najteži period u njegovom životu veže se za njegovu porodicu odnosno sina.

Naime, riječ je o zdravstvenom stanju sina Maximiliana i njegovim problemima sa želucom po rođenju.

U knjizi "Ja sam Zlatan" nogometaš se prisjetio trenutku kada mu slava nije bila od pomoći.

"Sve je bilo novo s Maxijem, primijetili smo da mnogo povraća. Osim toga, nije dobijao na težini, nego gubio. Nismo znali zašto, da li je to normalno? Povraćao je neprekidno, nismo znali razlog… Pričao sam s porodicom, prijateljima i svi su me tješili da nije ništa strašno", ispričao je.

On je istakao da se nikada nije osjećao tako bespomoćno.

"Cijelo tijelo mi je bilo u grču. Nikada se nisam tako osjećao, ni približno. Dok nisam dobio dijete, bio sam gospodin nedodirljivi. Mogao sam da budem ljut i lud, da pokazujem sve moguće emocije. I sve je moglo da se riješi ako si čvrst, istrajan, ali ovo nije bilo ni slično tome. Bio sam nemoćan, ništa nisam mogao da učinim. Maxi je iz dana u dan bio sve slabiji, bio je tako mali, kost i koža. Izgledao je kao da život želi da ga napusti", dodao je.

Supruga mu je javila da novorođenče mora na hitnu operaciju želuca.

"Ne sjećam se puta do bolnice. Sjećam se samo bolničkih hodnika i mirisa. Trčao sam i pitao samo gdje je, na kraju su me odveli do velike sale u kojoj je Maxi ležao u inkubatoru. Bio je manji nego ikada… Imao je cijevi kroz tijelo i nos. Kao da su mi srce istrgli iz grudi. 'Volim vas oboje, vi ste mi sve, ali ja ovo ne mogu da izdržim. Zovi me za sve što treba', rekao sam Heleni i pobjegao odatle", objasnio je Zlatan.

Srećom, operacija je bila uspješna, a dječak se brzo oporavio.

"Maxi i sada ima ožiljak. Osjeća se zdravo kao i sva djeca njegovog uzrasta, a ja se često sjećam toga. To mi, iskreno, daje bolji pogled na život", naveo je.

Nogometaš Zlatan Ibrahimović i poduzetnica Helena Seger u vezi su više od 20 godina, a njihova veza još uvijek izaziva interes javnosti. Imaju dvoje djece - Maximiliana (16) i Vincenta (14).