Showbiz
17

Ivanka Trump otkrila kako je biti kćerka potencijalnog predsjednika SAD-a

Klix.ba
Donald i Ivanka Trump (Foto: EPA)
Donald i Ivanka Trump (Foto: EPA)
Ivanka Trump, kćerka Donalda Trumpa, prošle godine se formalno pojavila u javnosti kada je njen otac objavio kandidaturu za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

Međutim, Ivanka Trump ima mnogo više za kazati o svom životu nego o političkom angažmanu. Ona je potpredsjednica odjela za razvoj i akviziciju unutar organizacije Trump, a carstvo nekretnina će naslijediti zajedno sa svojom braćom, Donaldom Jr. i Ericom. Njen otac je sada, očekivano, najviše fokusiran na predsjedničku kampanju.

Ivanka ima i svoj brend, koji ima cilj da promovira mlade, uspješne i profesionalne žene. Business Insider donosi razgovor s Ivankom, u kojem je između ostalog govorila o svojoj karijeri, angažmanu i očevoj kampanji za predsjednika.

Na pitanje kako je biti Ivanka u jeku kampanje, Trumpova kćerka ističe da je trenutno prilično zauzeta, a tu su i dodatne obaveze oko dvoje djece.

"Cijela porodica sada imao samo jedan cilj, tako da smo svi jako uzbuđeni zbog toga. Najviše sam zauzeta obavezama oko predsjedničke kampanje mog oca, ali to mi predstavlja nevjerovatan put i divlje iskustvo. Osjećam se ponosno što sam njegova kćerka, sjajno je bilo gledati kako postaje političar. Za mene je bilo uzbudljivo biti s njim uz sve velike i značajne trenutke te sam jako ponosna što sam kćerka nekoga ko ima jednu tako veliku organizaciju“, kazala je Ivanka.

Trumpova kćerka ističe da za nju ne postoji tipičan dan, a da se to posebno odnosi na posljednji period njenog života zbog očeve kampanje. Dodaje također da su joj jednako uzbudljivi privatni i profesionalni život.

"Imati malu djeca znači da vam je kući uvijek haos, ali to je dio zabave. Iz profesionalnog ugla, moram kazati da imamo projekte u izgradnji širom svijeta, uključujući i SAD. Imamo jednu zgradu na aveniji u Pennsylvaniji, a u septembru bismo trebali otvoriti najtraženiji hotel u zemlji. Dakle, to je projekat na koji sam trenutno fokusirana. Profesionalno sam najviše ponosna na vlastiti brand, a to je ujedno i stvaranje nevjerovatnog sadržaja za osnaživanje i nadahnuće svih generacija zaposlenih žena kroz digitalnu platformu, uglavnom preko moje web stranice", istaknula je Trump.

S obzirom na to da organizacija Trump zapošljava veliki broj ljudi, ističe da u svojoj kompaniji žele vidjeti samo optimiste, koji vide izazove kao prilike.

"Želimo samo ljude koji su posvećeni i predani poslu, koji su zaista odgovorni jedni prema drugima i teže ka ostvarivanju zajedničkih ciljeva. Volim ljude koji se ne stide upotrijebiti riječ ambicija. Tradicionalno su žene više izdržljive da priznaju svoje ambicije i da to kažu s ponosom. Raditi u porodičnom biznisu je adut koji treba znati iskoristiti, ali je to ujedno i komplikovana stvar. Rijetko srećem ljude koji su zadovoljni ukoliko rade zajedno s braćom i sestrama. Obično počnu da mrze jedni druge, što je prečesto nesretan ishod", kazala je Ivanka Trump na kraju razgovora.

Za kraj je naglasila da je njenom ocu cilj da od Sjedinjenih Američkih Država napravi veliku zemlju.