Ima milione pratilaca
20

Istraživanje pokazalo: Ovo je trenutno najutjecajnija influenserica na svijetu

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Završene su sedmice mode u Milanu, Parizu, New Yorku i Londonu, a prema izvještajima s tih događaja, platforma Launchmetrics koja se bavi mjerenjem i usporedbom utjecaja medijskih plasmana brendova iz područja mode i ljepote, objavila je popis najutjecajnijih influencera.

Spomenuta platforma utjecaj brendova izražava pomoću autorske mjerne jedinice MIV (Media Impact Value), koja analizira sve marketinške aktivnosti objava u tiskanim i online kanalima te društvenim mrežama.

MIV se izražava u američkim dolarima, a velikim brendovima, između ostalog, pomaže utvrditi koliko im medijske pozornosti i prometa donose slavne i utjecajne osobe koje nose njihove kreacije.

Na listi najutjecajnijih influencerica prvo mjesto zauzela je Njemica Leonie Hanne koja je generirala ukupno 3,5 miliona dolara kad je riječ o MIV, a prati je Chiara Ferragni s 2,7 miliona.

Na trećem se mjestu našla Negin Mirsalehi, koja je generirala 2,3 miliona u MIV-u, a nešto je slabija bila Thássia Naves s 2,1 miliona.

Prema izvještaju Launchmetricsa, platforme influencera bile su drugi najučinkovitiji kanal oglašavanja brendova u sve četiri modne prijestolnice.