Ko je Beckhamova prostitutka
0

FOTO / Istina o Irmi Nezirović Nici

Sarajevo-x.com
Glamurozna brineta bosanskih korijena, Irma Nici, tvrdi i dalje kako je spavala s nogometnom zvijezdom Davidom Beckhamom. Irma je za američki časopis “In Touch” još prošle sedmice priznala da je uživala na nekoliko sastanaka s Beckhamom, koji je opovrgao te riječi i tužio časopis za klevetu, piše danas “Daily Mail”.
No, “Daily Mail” je danas donio priču o Irmi Nezirović, bivšoj izbjeglici, koja je, prema vlastitom priznanju, svjedočila zločinima u logoru u BiH. Prijatelj je potvrdio da je Nici svjedokinja silovanja tokom rata koji je uslijedio poslije raspada bivše Jugoslavije.

Žena koja je uposlila Irmu Nici za poslovnu pratnju je rekla kako je Irma iznijela svoju priču medijima tek nakon što njen bivši dečko pronašao dnevnik u kojem je ona pisala o pojedinostima iz svog života.

Kristen Davis, 35, koja je angažirala Irmu za rad u agenciji “Wicked Models” na Manhattanu, ističe kako joj je Irma rekla da je prekinula vezu s Britancem nakon što je našao dnevnik u kojem je pisala i o svom životu kao prostitutke u Holandiji, gdje je odrastala kao izbjeglica.

“On je zaprijetio da će pozvati novine i njenu majku. Ona mu nije vjerovala u početku, ali onda je nazvao njenu majku, koja je već sumnjala da se njena kćerka bavi prostitucijom. Njena majka se veoma uznemirila, budući da se radi o porodici koja je pripadala gornjem sloju društva u Sarajevu. Irma je shvatila da će tada njena priča dospjeti u medije”, priča Davisova i dodaje:

“Bila je pod tolikim stresom da je, kako mi je rekla, doživjela moždani udar koji je privremeno paralizirao desnu stranu njenog lica i ona je završila u bolnici, gdje je provela 10 dana u decembru 2009. Kad je izašla van, odlučila je stvari uzeti u svoje ruke i svoju priču sama ispričati medijma”.

Beckham i njegova supruga Victoria odbacili su optužbe kao "potpuno neistinite i smiješne”.

U subotu je Beckham započeo sudski postupak u Los Angelesu, na vrhovnom sudu, protiv magazina “In Touch” za naknadu štete zbog klevete, uvreda i emocionalne boli.

Prema riječima Davisove, Irma Nici je putovala na posao na relaciji London - New York.

"Ona se javila na oglas za posao i tako sam je upoznala. Ona je lijepa, inteligentna i šarmantna. Naravno, dobila je posao. Bila je jedna od mojih top djevojaka. Ona je odustala od daljeg školovanja, kako mi je rekla, nakon prekida s dečkom, koji je Arapin, i kojeg je jako voljela. Također mi je rekla da su se ona i njen dečko koji je Britanac ludo voljeli, te da on nije ni svjestan šta joj je napravio od života”, kazala je Davisova.

"Rekla mi je da se nakon prekida s Arapinom vratila životu prostitutke, ali i da joj je bilo vrlo teško u Londonu, jer je tržište preplavljeno istočnoevropskim djevojkama. Radeći za mene u New Yorku, vjerovatno bi zarađivala nekoliko stotina hiljada dolara godišnje, ali problem je bio u tome što je krala moje klijente”, govori Davisova.

Irma s majkom Nadijom
Irma s majkom Nadijom

“Dečki se lako zaljube u nju i žele imati dugoročnih odnosa s njom, a ja ne želim bilo kakav novac od toga. Jedan Arapin iz kraljevske porodice je na njen bankovni račun uplatio 250.000 dolara i kupio joj Mercedes od 150.000 dolara”, kaže sagovornica “Daily Maila”.

Ona također tvrdi kako je jedan od Irminih klijenata Eliot Spitzer, bivši guverner New Yorka, koji je podnio ostavku 2008. nakon što je priznao da je spavao s prostitutkom za 1.000 dolara. No, ona nije mogla potkrijepiti tvrdnje da je Irma imala nešto s Beckhamom.

Irmin prijatelj je istakao kako je ona odrasla u Sarajevu u veleljepnoj kući. Njen otac je bio vojni oficir, a majka Nadija bila je psihijatar. Irma ima i mlađeg brata Damira, sad 22-godišnjaka, koji je fizički hendikepiran.

Prema riječima njenog prijatelja, po izbijanju rata, Irminog oca su vrbovali u vojsku, a Irma, tada devetogodišnjakinja, njena majka i brat bili su prisiljeni da odu u logor u vojnu bazu.

Irma u djetinjstvu s bratom
Irma u djetinjstvu s bratom
“Irma je govorila da je tamo bio haos i da su žene zlostavljane i bila je svjedokom silovanja. Ona tada nije potpuno shvatala šta se zapravo događa”, kaže Irmin prijatelj.

Prema njegovim riječima, nakon devet mjeseci porodica je otišla u Holandiju gdje su dobili azil i živjeli u kolektivnom centru godinu dana prije nego što su dobili prebivalište. Njen otac našao ih je u tom kolektivnom centru, nakon čega se razveo s Irminom majkom.

”Irma je pričala kako njena porodica vrlo teško živi u Holandiji, bez novca. No, kad se preselila u London, napokon je osjetila poboljšanje. Njen dečko Arapin koji je studirao hotelski menadžment ju je podržavao”, priča Irmin prijatelj.

'Oni su imali dvosobni stan u Londonu, on je vozio Lamborghini i kupio Irmi puno nakita. Pomagao je i njenoj porodici, njenoj je majci kupio dijamantni prsten, a njenom bratu je kupovao odjeću. Kad su prekinuli, rekla mi je da se vratila prostituciji. Nije imala drugog načina da održi stil života kojim je već bila navikla živjeti. A osjećala je i odgovornost za svoju porodicu...”, ispričao je Irmin prijatelj za “Daily Mail”.