Memoari o razvodu
17

Ispovijest Jessice Simpson: Dugo je tugovala zbog očeve homoseksualne afere

DP
Jessica Simpson (Foto: EPA-EFE)
Jessica Simpson (Foto: EPA-EFE)
Američka pop zvijezda Jessica Simpson govorila je u svojim memoarima o događaju koji je razorio njenu porodicu.

Pjevačica se prisjetila događaja koji su pratili razvod njenih roditelja, Tine i Joea Simpson.

Prve glasine o razvodu pojavile su se u ljeto 2012. godine, a Jessica je u svojoj ispovijesti indirektno govorila o razlozima bračnog brodoloma.

"U augustu je majka otkrila da je otac uništio njihov brak. Time su se ostvarile glasine koje su se tih dana pojavile", napisala je Jessica.

Svjetski mediji su tada prenijeli da je nekadašnji svećenik i menadžer svoje kćeri priznao homoseksualnost. Navodno je imao aferu s 30 godina mlađim muškarcem. Supruga Tina Simpson je zbog "nepomirljivih razlika" podnijela zahtjev za razvod braka koji je trajao 34 godine.

"Rekla je da je provela prekrasne trenutke s ocem tokom proslave godišnjice braka i mislila da će sve biti u redu. Bila sam uvjerena da je sve u redu. Kada ga je suočila s optužbama, otac je mene zvao telefonom, a ja se nisam javljala", piše Jessica.

Za Joea više nije bilo mjesta u porodičnoj kući.

"Mislio je da može izbjeći razvod, ali uzalud. Rekao mi je da nije u vezi s drugom osobom i da voli moju majku", objašnjava Jessica u svojoj ispovijesti koju prenosi News.au.

Tina i Joe su se razveli u aprilu 2013. godine.

"Tata je brzo otišao. Možda je zapravo to i htio želeći napustiti moju majku", kaže pjevačica.

Tri dana prije vjenčanja Jessice Simpson i Erica Johnsona, Joe je pitao svoju kćer može li doći s Jonathanom, mladim modelom koji je sarađivao s njim na foto snimanjima.

"Shvatila sam da moram prihvatiti svog oca takvog kakav je, sa svim svojim sklonostima", kaže Jessica.

Na pitanje novinara Los Angeles Timesa o očevoj seksualnosti, Jessica nije dala jasan odgovor, rekavši da to "nije njena priča".

Prekinula je saradnju s Joeom koji je bio njen menadžer tokom karijere. Kaže da je to bila jedna od najtežih odluka u životu.

"Morala sam mu dati otkaz pet puta jer nije mogao prihvatiti moju odluku. Prečesto sam osluškivala reakcije svojih saradnika kako bih saznala je li otac napravio nešto što ja ne znam. Ljudi su pristajali na loše uvjete rada misleći da ja to tražim, a nisam imala pojma. Ostavio je puno povrijeđenih osoba, a ja o tome nisam ništa znala. Znam samo da moram krenuti naprijed s potpunom kontrolom nad svojom karijerom", kaže Jessica.

U ispovijesti je govorila o problemima s alkoholom 2017. godine, seksualnom zlostavljanju koje je pretrpjela u djetinjstvu, propalom braku i bivšim momcima.