Navedeno u novoj knjizi
73

Isplivali detalji: Mick Jagger je bio u ljubavnoj vezi sa dvojicom muškaraca iz benda?

I. B.
Mick Jagger nosio je titulu "najnevjernijeg" slavnog muzičara (Foto: Instagram)
Mick Jagger nosio je titulu "najnevjernijeg" slavnog muzičara (Foto: Instagram)
Jedan od planetarno najpopularnijih muzičara Mick Jagger ujedno je poznat i kao veliki ženskaroš. No, iako je ljubio neke od najljepših dama poput Jerry Hall, Marianne Faithfull, Anite Pallenberg i Marshe Hunt, čini se da ga kroz život nisu privlačile samo žene.

Nova knjiga o čuvenim Rolling Stonesima "The Stone Age" sugeriše da je Jagger s nekim muškarcima u svom životu napravio i "korak dalje", uključujući čak dva člana njegovog benda.

Autorica Lesley-Ann Jones kaže da je vrijeme da se Jagger ponovno ocijeni kao "biseksualna ikona", otkrivajući da je u ranim danima grupe imao vezu s Keithom Richardsom, kao i gitaristom Mickom Taylorom, koji je bio član benda u periodu od 1969. do 1974. godine.

Obojica su navedena u podužem dodatku knjige koji govori o ljubavnim životima Stonesa tokom godina. Spominje se Jaggerova navodna veza s Davidom Bowiejem (prateća pjevačica Ava Cherry već je ranije govorila da je imala grupni seks s ova dva muzičara), kao i navodna afera s austrijskim glumcem Helmutom Bergerom, čovjekom koji je Jaggera upoznao s njegovom prvom suprugom Biancom.

U nedavno objavljenoj knjizi, Jones je izdvojila i intervjue s Anitom Pallenberg i Marianne Faithfull, u kojima su dame istakle posebnu vezu između Jaggera i Richardsa, tvrdeći da su se oni očigledno sviđali jedan drugom.

Pallenberg koja je je preminula 2017. rekla je: "Od trenutka kada sam ih prvi put srela, vidjela sam da je Mick zaljubljen u Keitha".

S druge strane, Faithfull je rekla: "Imala sam predosjećaj da između njih postoji prikrivena seksualna struja. Jednim dijelom svoje glave znala sam da je Mick biseksualac".

Što se tiče navodne veze s Taylorom, Jones je intervjuira Paula Levetta, koji je pravio društvo Taylorovoj bivšoj supruzi Rose na jednoj zabavi.

"Rekla mi je da je zatekla muža u krevetu s Mickom Jaggerom. Zašto bi mi rekla takvo nešto, ako to nije vidjela svojim očima?", rekao je Levitt.

Glasine o vezi između Jaggera i gitarista dugo su kružile.

Jones u knjizi nagađa da je Jagger "neumoljivo progonio žene" jer se osjećao nelagodno zbog toga što ga privlače muškarci i nije imao povjerenja u svoju muškost.

U prošlosti, on i Keith imali su pojedine ispade, nakon kojih bi se ispričavali.

"Mick i ja živimo od vatre između nas. Stvoreni smo jedno za drugo. To je kao da navlačiš dragu staru rukavicu, čovječe, znaš", objašnjavao je Richards ranije.

Dvojica muškaraca, danas se "drže se podalje jedan od drugoga" kada ne rade zajedno. Jagger ima osmero djece. Njegova najstarija kćerka ima 51 godinu, a najmlađi sin pet godina.