Historija zlostavljanja
0

Isplivale stare optužbe protiv "Face", bivša djevojka tražila zabranu prilaska

N. O.
Chris Noth (Foto: Twitter)
Chris Noth (Foto: Twitter)
Dok se priča o optužbama za seksualni napad protiv Chrisa Notha pojavljuje na naslovnicama medija, isplivala je i zabrana prilaska koju je glumac dobio za bivšu djevojku Beverly Johnson iz 1995. godine koja je tvrdila da je fizički maltretirao.

Manekenka, koja sada ima 69 godina, izlazila je sa Nothom od 1990. do 1995. godine, a veza je završila tako što je Johnson zatražila privremenu zabranu prilaska Vrhovnom sudu u Los Angelesu tog augusta.

U to vrijeme, Johnson je tražila da se glumac drži 500 metara od nje, njene kćeri Ananse Sims i njihovog psa, tvrdeći da im je prijetio.

"Chris Noth me je udario šakom u grudi, povrijedio mi rebra, udarao me i napravio modrice po licu i tijelu zbog čega sam morala potražiti medicinsku pomoć", navela je u dokumentima koje je objavio Page Six.

"27. jula 1995. godine, on mi je u više navrata prijetio i zvao po 25 puta dnevno prijetio da će me ubiti i uništiti moje lice. Prijetio je i da će ubiti mog psa", izjavila je tada.

[TWITTER]1471580281484152833[/TWITTER]

U oktobru 1995., sudija je potpisao privremeni zahtjev za zabranu prilaska, a Nothov advokat potvrdio je se par dogovorio za "međusobnu zabranu prilaska", a Johnsonin predstavnik je pojasnio da je aranžman trajao do 2017. godine.

Od bivšeg para se tražilo da ne "kontaktira, maltretira, napada, udara, prijeti, seksualno napada, tuče, telefonira ili narušava mir onog drugog" i složili su se da izbjegavaju davanje pogrdnih izjava jedno o drugom.

Johnsonine tvrdnje o zlostavljanju su se ponovno pojavile nakon što je zvijezda serije "And Just Like That" optužena za seksualno zlostavljanje više žena.