Prijeti joj deportacija
0

Irma Nici utajila porez i radila bez dozvole u SAD-u

Sarajevo-x.com
Irma Nici
Irma Nici
Irma Nezirović Nici, bivša prostitituka koja tvrdi da je spavala sa Davidom Beckhamom, mogla bi biti osuđena za utaju poreza, piše britanski "The Sun".

Irma Nici prije nekoliko sedmica izjavila je za američki magazin "In Touch" da je pružala seksualne usluge nogometašu Beckhamu, te da joj je on platio 10.000 dolara. Navodno, upravo zbog te njene izjave pokrenuta je istraga, jer bivša prostitutka nije plaćala porez, a navodno je i ilegalno radila u SAD-u.

Kako piše "The Sun", Nici, koja je porijeklom iz BiH, mogla bi biti protjerana iz Amerike, bez mogućnosti ponovnog ulaska u tu zemlju.

"Ona je sama sebe izdala rekavši da je dobila gotovinu", kazao je izvor iz američke poreske službe.

"Priznala je da je za svoje usluge dobila nekoliko hiljada dolara, a na taj iznos se plaća porez", dodao je isti izvor.

Također, Nici je navodno ilegalno radila za madam Kristin Davis. U SAD je ulazila na turističku vizu na 90 dana, tako da nikada nije tražila radnu dozvolu.

"Irma Nici je sama izjavila da je bila plaćena za seks u SAD-u. Ona nema nikakvu dozvolu za rad i mogla bi se suočiti s deportacijom", kazao je neimenovani izvor iz imigracionog centra.

Napominjemo, David Beckahm odbacio je optužbe Irme Nici, te podigao tužbu protiv bivše prostitituke. Od nje traži 16 miliona funti odštete.