Sretni par
20

Informacija objavljena dan uoči Wibledona: Andy Murray i supruga Kim očekuju drugo dijete

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Wimbledon tek treba početi, a šampion koji brani titulu Andy Murray već slavi, ali ne zbog takmičenja već zbog toga što sa suprugom Kim očekuje drugo dijete.

Par koji već ima 17-mjesečnu kćerku Sophiju, obavijestio je porodicu i prijatelje. Već su počele kružiti špekulacije da bi ovo moglo utjecati na Murrayev performans na terenu.

Svoju titulu na Wimbledonu počinje braniti sutra, a britanski mediji pišu kako su njegova forma i fizička spremnost upitni.

Kada je Sophija rođena Andy je rekao kako mu je porodica prioritet.

"Supruga i kćerka su mi važniji od teniskog meča. To je velika promjena za nas dvoje, ali je prioritet", naglasio je tada.

Otkazao je dva egzibiciona meča koja su trebala biti održana u petak zbog povrede kuka, ali je u subotu vježbao tri sata nakon čega je rekao da se osjeća dobro.

Ranije ovog mjeseca Murray je rekao kako je propustio prve Sophijine korake i riječi jer je bi na prekookeanskim turnirima, što mu je vrlo teško palo.

Prošla godina mu je bila spektakularna u profesionalnom smislu jer je bio najmlađi teniser koji je osvojio Wimbledon i Olimpijadu drugi put.

Sutra se takmiči protiv Rusa Alexandera Bublika koji je na 134. mjestu rang liste.