Showbiz
0

Indijski sud izdao potjernicu za Richardom Gereom

FENA
Richard Gere; Foto: Reuters
Richard Gere; Foto: Reuters
Indijski sud u četvrtak je izdao potjernice za holivudskim glumcem Richardom Gereom i bolivudskom zvijezdom Shilpomn Shetty zbog ljubljenja na javnom mjestu, navodi se u medijskim izvještajima.

Sudija Dinesh Gupta izdao je potjernice u sjeverozapadnom gradu Jaipuru nakon što je građanin tog grada podnio tužbu žaleći se da je javno prikazivanje strasti - koje je nazvao 'opscenim činom' - uvrijedilo osjećaje lokalnog stanovništva, javila je novinska agencija Press Trust of India, prenosi AP.

Prošle je sedmice Gupta zatražio televizijski snimak događaja.

Takvi slučajevi protiv slavnih - koje često podnose ljudi gladni publiciteta - česti su u konzervativnoj Indiji. Oni dobijaju atribut pravnih akata i skoro su osakatili pravosudni sistem zemlje.

Nije odmah bilo jasno kako će potjernica utjecati na Gerea, čestog posjetioca Indije.

Po indijskom zakonu, osoba osuđena za opscenost u javnosti suočava se s tri mjeseca zatvora, globom, ili oboje.

Prošle je sedmice masa u nekoliko indijskih gradova palila lutke 57-godišnjeg glumca, zvijezde filmova "Oficir i džentlmen", "Američki žigolo" i "Lijepa žena" nakon što je zagrlio Shetty i poljubio je nekoliko puta u obraze tokom kampanje o svjesnosti od HIV/AIDS-a u indijskoj prijestonici.

Fotogragfije zagrljaja potom su se pojavile na naslovnim stranama štampe širom Indije - gdje je javno prikazivanje strasti zabranjeno.