Skidanjem osramotila zemlju
1

Indijka razbjesnila sunarodnjake zbog poziranja za Playboy

Klix.ba
Chopra sa Hugh Hefnerom
Chopra sa Hugh Hefnerom
Bolivudska glumica Sherlyn Chopra (28) je optužena da je osramotila svoju zemlju nakon što je pozirala gola za Playboy i tako postala prva Indijka koja je to uradila.

Glumica će se naći u novembarskom izdanju najpoznatijeg magazina za muškarce. Chopra se na vlastiti zahtjev našla u Playboyu, nakon što je uredništvu poslala pismo u kojem je zatražila da se skine za njih.

U razgovoru za BBC je priznala da poziranje bez odjeće nije nimalo lagan zadatak. "Nije lako biti gol ispred objektiva i istovremeno izgledati dobro", kazala je 28-godišnjakinja.

Njen potez je u Indiji ocijenjen kontroverznim i sramotnim. Iako je u ovoj zemlji Playboy zabranjen, ipak mu se može pristupiti na internetu. "Ona nije zgodna, ona je odvratna", jedan je od brojnih komentara razočaranih Indijaca.

"U vrijeme kada su nevine žene širom zemlje izložene seksualnom zlostavljanju i ponižavanju, ne možemo, a da se ne pitamo da li Choprine slike vrijeđaju žensku čast" , kazao je indijski kolumnista Gayatri Sankar.

Lijepu glumicu kritike ne uzbuđuju te je najavila da joj je sljedeći korak uloga u porno filmu. "Biti nekonvencionalan nije više tabu u Indiji. Mladi hrle ka liberalizaciji, ja sam ponosna što sam prva Indijka koja je pozirala gola za Playboy i niko mi to ne može oduezti", kazala je glumica.

Chopra je upoznala i osnivača Playboya Hugha Hefnera, koji ju je fascinirao.