Showbiz
0

Ike Turner umro od predoziranja kokainom

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Američka legenda soula Ike Turner, koji je preminuo prošlog mjeseca, umro je od predoziranja kokainom, ustanovili su kalifornijski mrtvozornici. "Smatramo da je on zloupotrebljavao kokain i da je to reuzultiralo trovanjem od kokaina", izjavio je zvaničnik iz ureda mrtvozornika oblasti San Diego, javio je BBC.

Kardiovaskularna bolest i plućni emfizem također su navedeni kao "značajni" faktori u smrti. Turnerova kćerka Mia izjavila je kako je šokirana izvještajem. Pjevač je vodio " svakodnevnu borbu" protiv droga, kazala je, ali je mrtvozornik "preuveličao situaciju".

"Tata u tom trenutku nije bio drogiran do te mjere kako bi me navelo da vjerujem u to", izjavila je ona novinama North County Times u telefonskom interviewu.

Bivši suprug Tine Turner umro je u svom domu u blizini San Diega 12. decembra.

Novinska agencija Associated Press navela je riječi Paula Parkera, glavnog istražitelja u uredu mrtvozornika, da su kardiovaskularna bolest i plućni emfizem također bili "značajan faktor" koji je doprinio Turnerovoj smrti.

Rastući do slave u 1960-im, ovaj muzičar je ostao najviše upamćen po muzičkoj saradnji s Tinom. Njihov burni brak, za koji je ona tvrdila da je protekao u njegovom zlostavljanju, zasjenio je njegova značajna postignuća u popularnoj muzici.

U svojoj autobiogafiji, Ike je naveo da je potrošio 11 miliona dolara za svoju naviku uzimanja kokaina u 1970-im i 80-im.