Dvorana Richmond
64

Igranje vatrom usred Londona: 2Cellos nastupili u dresu Hrvatske

Klix.ba
Dvojac 2Cellos nastupio je sinoć u dvorani Richmond u Engleskoj, a za bis su se presvukli u dres Hrvatske kako bi Engleze "isporovocirali na simpatičan način".

"Zaista smo sretni i jako ponosni na naše vatrene koji su odigrali utakmicu života. Sinoć smo nastupili u Londonu i jedva dočekali nastup ali i da sami bis mogu odsvirati u dresu hrvatske reprezentacije", rekao je Stjepan Hauser.

Na početku koncerta Hauser je u svom već prepoznatljivom stilu upitao brojne Engleze kako su i da li su se oporavili od utakmice s reprezentacijom Hrvatske, na što je publika odreagirala gromoglasnim zviždukom. Nimalo zabrinuti zbog toga i vidjevši kako je publika simpatično prihvatila provokaciju Hauser rekao da se ne brinu jer da će ih pokušati utješiti i ublažiti bol svojom muzikom, jer poznato je da su u Hrvati osim u sportu, odlični i u muzici.

Stjepan Hauser je sinoć podijelio fotografiju na svom Instagram profilu u kockastom dresu uz šaljiv naslov: "Igranje vatrom usred Londona".

Violončelistički dvojac je neumoran i nastavljaju svoju turneju širom svijeta, a u isto vrijeme s nestrpljenjem očekuju i finale u nedjelju.

"Jedva čekamo finale i vjerujemo kako će momci još jednom odigrati odličnu utakmicu. Pratimo sve i veselimo se u svim dijelovima svijeta zajedno s njima", rekli su 2Cellos.