Showbiz
27

I Kim Kardashian među novim žrtvama hakera: U javnost procurile i privatne fotografije starlete

Klix.ba
Kim Kardashian, Vanessa Hudgens i Hope Solo, navodno su samo neke od novih žrtava hakera koji su privatne fotografije ukrali s njihovih telefona i objavili na internetu.

Na mreži za razmjenu fotografija, 4chan, u subotu ujutro su se pojavile nove privatne i eksplicitne fotografije celebrityja, a među njima su bile i fotografije starlete Kim Kardashian. Kako piše Uproxx, fotografije su neposredno nakon objavljivanja, u skladu sa pravilima privatnosti, uklonjene s ove mreže.

Objavljivanje ovih fotografija se povezuje sa istom skupinom hakera odgovornih i za nedavni skandal kad su na internetu osvanule gole fotografije Jennifer Lawrence, Kate Upton, Elizabeth Winstead, Victoria Justice i McKayla Maroney. Ovaj slučaj FBI još uvijek istražuje.

Jennifer Lawrence je žrtva hakera koji su njene privatne fotografije objavili na internetu
Jennifer Lawrence je žrtva hakera koji su njene privatne fotografije objavili na internetu

Kim Kardashian je odbila da komentariše ove natpise, no ranije ovog mjeseca je u izjavi za BBC radio 1 kazala:

"Mislim da je ovo poziv za buđenje, ljudi moraju biti sigurni u to da imaju svoju privatnost. Izgleda da na svijetu postoji mnogo onih koji uživaju u tome da svoje vrijeme troše hakirajući tuđe telefone i kradući njihove privatne stvari i to je prestrašno."

Još ukradenih fotografija Jennifer Lawrence i zvijezde serije "Teorija velikog praska," Kaley Cuoco objavljene su u subotu na mreži 4chan i Reddit, zajedno sa fotografijama Avril Lavigne, Lake Bell, bivših Disney zvijezda Aly i AJ Michalka, kao i Mary-Kate Olsen, Aubrey Plaza, Gabrielle Union, Emily Ratajkowski i Hayden Panettiere.

Huffington Post javlja da je glumica Gabrielle Union potvrdila kako je žrtva napada hakera, a njeni su advokati već kontaktirali FBI.

"Moje privatne trenutke, koji su bili namijenjeni i snimljeni samo za mog muža i mene, ukrali su neki lešinari" kazala je Gabrielle Union u izjavi za TMZ.

Gabrielle Union i njen suprug Dwayne Wade
Gabrielle Union i njen suprug Dwayne Wade

"Moramo napomenuti kako su žene i djeca, a naročito žene afroameričkog porijekla, viktimizirani još od pamtivijeka, pri čemu im je oduzimana moć koju imaju nad vlastitim tijelom. Ova zvjerstva se nastavljaju provoditi i danas, nad ženama širom svijeta. Svima onima kojima se desila slična stvar, šaljemo našu ljubav, podršku i molitve. Mi nismo učinili ništa loše", kazali su Gabrielle Union i njen suprug Dwayne Wade u zajedničkoj izjavi za medije.