Dugogodišnje prijateljice
0

I Christina Aguilera stala uz Britney Spears: Zaslužuje svu slobodu svijeta

L. K.
Britney Spears i Christina Aguilera (Foto: Twitter)
Britney Spears i Christina Aguilera (Foto: Twitter)
Christina Aguilera podržala je dugogodišnju prijateljicu Britney Spears nakon sudskog ročišta na kojem je popularna pjevačica prekinula tišinu i otkrila s kakvim se problemima i ograničenjima bori posljednjih nekoliko godina, piše Variety.
Aguilera se oglasila na Twitteru kazavši kako posljednjih nekoliko dana razmišlja o svojoj prijateljici i svemu kroz šta je prošla.

"Neprihvatljivo je da bilo koja žena, muškarac ili ljudsko biće ne može kontrolisati vlastiti život, odnosno da ne može živjeti onako kako želi. Biti ušutkivan, ignorisan ili zlostavljan od onih koji su vam 'najbliži' je najgora i najtužnija stvar koju mogu zamisliti. Posljedice kakve takvo nešto ostavlja na nečiju psihu nisu i ne trebaju biti zanemarene", napisala je Aguilera.

Naglasila je kako nije upućena u ono što se dešava iza zatvorenih vrata porodice Spears, ali govori i sudi prema onome što je čula, pročitala i vidjela u medijima i na društvenim mrežama. Uz to je dodala kako je zaključila da je Britney koju je nekada znala provela godine živeći bez saosjećanja i milosti onih koji su je kontrolisali.

"Ženi koja je radila pod pritiskom kakav mnogi ne mogu ni zamisliti želim svu slobodu svijeta kako bi živjela sretno. Vjerujte mi, to i zaslužuje", zaključila je Aguilera.

Podsjetimo, poznatoj pjevačici podršku su pružili Justin Timberlake, Mariah Carey, Cher, Brandy i mnoge druge javne ličnosti. Osim toga, u posljednja 24 sata oglasila se i njena sestra Jamie Lynn Spears, koja je istakla kako je ponosna jer je njena sestra otvoreno progovorila o konzervatorstvu (potpunom starateljstvu).