Tajna zaljubljenost
29

Hugh Hefner je očajnički želio Britney Spears na naslovnici Playboya

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Osnivač Playboya Hugh Hefner je očajnički želio da Britney Spears osvane na naslovnici najpopularnijeg magazine za odrasle, tvrdi novinarka koja je radila s njim.

Novinarka Heidi Paker koja je za Hefnera radila od 2003. do 2006. godine, a koja sada radi za Daily Mail, kaže da je Hefner bio jedan od najzanimljivijih ljudi s kojima je ikada radila, ali da je istovremeno bio jako zahtjevan.

"Očajnički je želio Britney Spears na naslovnici Playboya 2004. godine. Zapravo, želio ju je na naslovnici od trenutka kada je napunila 18 godina. Bio je zaljubljen u nju. Čak mi je faksirao dopis u kojem je pisalo: 'Želim Britney Spears na naslovnici. U potpisu Hef'“, kazala je Heidi.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Iako mu je Parker dovodila zvijezde kao što su Pink, Jaime Pressly, Jennifer Tilly, Eva Herzigova i Paris Hilton, Hefner nije promijenio mišljenje.

"Želim Britney. Ne želim nikoga drugog, ili Britney ili niko. Nagovorite je da to uradi, magazin će se ludo prodavati“, kazao je Hefner.

Parker je rekla Hefneru da će za nagovor trebati vremena, a iako je Britneyin menadžer rekao da mogućnost postoji, znala da su šanse jako male.

Osnivač Playboya je preminuo 28. septembra u 91. godini, a želja mu se nikada nije ostvarila.