|

Hugh Grant smatra da je prestar i ružan za uloge u romantičnim komedijama

Hugh Grant smatra da je prestar i ružan za uloge u romantičnim komedijama
14
Klix.ba
8.6.2019. u 10:07
15
komentara
14

dijeljenja
Hugh Grant smatra da je prestar i ružan za uloge u romantičnim komedijama Hugh Grant (Foto: EPA-EFE)
Popularni glumac Hugh Grant je u intervjuu za The Hollywood Reporter otkrio da se više neće pojavljivati u romantičnim komedijama, jer je ostario i poružnio.
Grant je otvoreno priznao da je zbog brojnih glavnih uloga koje je ostvario tokom karijere u popularnim filmovima imao određene komplekse.

"Previše sam star, ružan i debeo da i dalje prihvatam takve uloge i zbog toga sada radim neke druge stvari", rekao je Grant.

Dodao je kako se zbog sličnosti uloga koje je ostvario osjećao kao da je zatočen u kutiji, no uz smijeh je priznao da se ne može požaliti na novac koji je zaradio zahvaljujući takvim ulogama.


"Bio sam jako dobro plaćen i bio sam veoma sretan. Većinu tih romantičnih komedija mogu pogledati, jedna ili dvije su mi šokantne ali uglavnom mogu ih pogledati i ljudi ih vole. A ja vjerujem da je glavni zadatak nas glumaca zabavljati druge", objasnio je.

Između ostalog je priznao da bi volio da se okušao i u drugim žanrovima, osim komedije.

"Trebao sam donijeti zanimljivije odluke i raditi drugačije stvari. Umjesto toga, ja sam se ponovio u gotovo identičnim ulogama, valjda 17 puta zaredom", rekao je.

Hugh Grant je u karijeri ostvario uloge u 15 romantičnih komedija, a najpopularnije među njima su "Četiri vjenčanja i sahrana", "Notting Hill" i "Zapravo ljubav". Posljednja romantična komedija u kojoj je glumio je "The Rewrite" koju je snimio 2014. godine.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...