Ne vjeruje mu
36

Hrvatska režiserka: Matanić je organizovao kokainske zabave, mislim da uopće nije na liječenju

I. S.
Foto: HRT
Foto: HRT
Hrvatska režiserka Snježana Banović gostovala je u emisijom "Nedjeljom u dva" u kojoj je, između ostalog, govorila o Dalibortu Mataniću koji je nedavno priznao da je zlostavljao žene.

"Matanić je jedan paradigma kojoj ja ne vjerujem. Ne vjerujem njegovom kajanju i njegovom liječenju. Mislim da on uopće nije na liječenju, a on je takav tip. Ne vjerujem ljudima oko njega koji su složili tu cijelu PR-ovsku priču. Novinarka Večernjeg lista Milena Zajović, koja je razotkrila priču, kazala je da su je pritiskali sa svih strana da ne objavi priču, iz tih PR-ovskih krugova. Otprilike poznajem te krugove i opisujem ih kao jednu trulu 'glembajevštinu' naše kulture i društva. To su neki uzori koji stalno šalju neke poruke i oni kvare našu djecu", navela je.

Stanković će dodao kako je jedna žena navela da misli Matanića štiti neko iz ljevičarskih krugova.

"Ja Matanića nikada nisam upoznala i mislim da je nemoguće da niko nije znao za njegovo ponašanje. Nemoguće je to, svi su znali. Treba vidjeti ko se od njega sad ograđuje i na koji način. Nema žestoke ljutnje na našeg Dadu. Tačno je podijeljeno. To kako se njega počelo štititi.. Ja ne vjerujem da će se njega izbrisati te da će se 0ečko naš' odmoriti i vratiti, kao što se Ozren Prohić vraća na akademiju već 25 godina", kazala je.

Između ostalog je podsjetila i na to da se Matanić fotografisao za kampanju protiv nasilja nad ženama.

"Uvalio se tu da bi mu bilo jednostavnije doći do svojih žrtava, a žrtve to čitaju kao: 'Mi nećemo biti zaštićene. Nas je strah i krenuti će hajka na nas. Ponovno ćemo biti žrtve sistema i parasistema da bi se zlostavljači malo odmorili i opet se vratili'", navela je.

Jedna od Matanićevih žrtava je ranije za Vecernji.hr navela da ju je Matanić zvao na "white partyje". Banović se osvrnula na njenu izjavu.

"Meni su trebala tri dana da shvatim šta je 'white party'. To nije ono kad smo išli kod Frane Lasića osamdesetih godina u palaču u Dubrovniku pa smo svi odijevali bijelu boju. U ovom slučaju su to kokainske zabave. Na tome ne želim čestitati nikome", ispričala je.