Narušavala javni red
1

Hrvatska policija privela švedsku manekenku koja je ilegalno boravila na otoku Jaz

I. S.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Hrvatska policija je privela švedsku manekenku Isabellu Violu Lindblom, koja je navodno ilegalno boravila na otoku Jaz u blizini Rogoznice, prenosi Slobodna Dalmacija.
Kako je objavio spomenuti medij, ona je u srijedu u Bauhausu na Stinicama narušavala javni red i mir te uznemiravala posjetitelje. Ubrzo je stigla policija, ali je odbila ići na kriminalističku obradu pa je privedena.

"Poštovani, u odnosu na upit obavještavamo vas kako smo jučer, 16. juna 2022. godine, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja na Općinski prekršajni sud u Splitu, uz optužni prijedlog priveli jednu žensku osobu zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Dodatne informacije o navedenom događaju nismo vam u mogućnosti pružiti zbog obveze poštivanja Opće uredbe o zaštiti podataka", napisano je u odgovoru koji je Policijska uprava splitsko-dalmatinska poslala Slobodnoj Dalmaciji.

Prekršajni sud u Splitu joj je odredio zadržavanje u zatvoru na sedam dana, a nakon toga će donijeti konačnu presudu. Uskoro će se procijeniti je li joj potrebna stručna pomoć.

Podsjećamo, ona je na spomenuti otok stigla prije mjesec dana. Tjerala je posjetitelje, a nekim ljudima je plaćala usluge dovoza hrane čamcima. Jaz je napustila prekjučer, kada se ukrcala na autobus u Trogiru. Tada se posvađala s vozačem i putnicima.