Traumatično iskustvo
101

Hrvatska pjevačica tužila ljekara koji je vikao na nju dok se porađala: "Poludio je"

I. S.
Foto: Pixsell/Karlo Klasić
Foto: Pixsell/Karlo Klasić
Hrvatska pjevačica Ida Prester je u novom intervjuu govorila o tome kako se ljekar loše odnosio prema njoj dok se porađala, nakon čega ga je odlučila tužiti.

Sa suprugom Ivanom Peševskim je u braku od 2013. godine. Imaju dvojicu sinova, a rodila ih je u klinici Narodni front u Beogradu. Opisala je kako se anesteziolog Tomislav Krajinović odnosio prema njoj.

"Tokom prvog poroda se vikalo na mene jer sam dobila trudove za vrijeme utakmice Novaka Đokovića. Anesteziolog je poludio što sam se sad sjetila doći i to je bilo ozbiljno psihičko zlostavljanje, malo čak i fizičko, ali prije svega psihičko i emocionalno", kazala je u podcastu "Mame kod Lane".

Totala je da nije jedina koja je tužila Krajinovića te da je na stotine žena prošlo kroz isto.

"Ti si u takvoj drami da pokušavaš zaboraviti što prije, ali sad je medijski opet otvorena ta priča ispočetka pa se puno žena javilo s takvom pričom", navela je.

Prvog sina je rodila 2014., a drugog 2015. godine. Drugi put se željela poroditi što prije kako ne bi bila kraj spomenutog anesteziologa.

"Kako neko može imati srca... Kad neko dođe u bolovima, kome treba sva moguća psihička i fizička pomoć, kako neko ima srca da se na tebi iživljava? To su klinički sadisti, kojima treba psihijatrijsko liječenje, koji su završili u bolnici i kojima ti sad ne možeš ništa. Pričam ti svoju priču iz Beograda, ali znam jako puno priča iz Zagreba, Novog Sada...", kazala je.