"Tu su rođena moja djeca"
32

Hrvatica koja želi predstavljati Srbiju na Eurosongu odgovorila na kritike: Pobijedit ću iz inata

I. S.
Foto: Instagram/martinavrbosofficial
Foto: Instagram/martinavrbosofficial
Hrvatska muzičarka Martina Vrbos, koja s pjesmom "Da me voliš" želi predstavljati Srbiju na Eurosongu, odlučila je odgovoriti na kritike koje je zbog ove odluke dobila na društvenim mrežama.

"Niko nikad čuo za ovu pa skuplja poene uvlačenjem Srbima u gu*icu", "Ovo joj nije trebalo", "Totalno glup potez", "Zašto je Hrvatica na srbijanskom izboru?", neki su od komentara.

Vrbos je izjavila kako je ona Hrvatica, ali i državljanka Republike Srbije u kojoj živi više od 10 godina.

"To je zemlja u kojoj su rođena moja djeca. Da nije primitivne politizacije na svim razinama pa i na nivou muzike i zabave, tamo gdje je ni slučajno ne bi trebalo biti, niko nikome ne bi postavio takvo pitanje pa ni mediji. Pobijedit ću iz inata i predstavljat ću svoju Srbiju u Malmou srcem! Dosta je bilo", izjavila je.

Ona se zatim o istoj temi ponovo oglasila na Instagramu.

"Ja sam Martina Vrbos, umjetnica, pjevačica. Da li ste znali da umjetnici nemaju porijeklo, zemlju, državljanstvo i nacionalnost? Da li ste znali da umjetnici ne znaju ni za boju kože? Da li ste znali da je umjetnicima u glazbenoj industriji, kojoj ja pripadam, muzika jedina religija?", napisala je.

Dodala je kako je vrijeme da mediji i svi ostale shvate da (potencijalno) Srbiju na Eurosongu neće predstavljati Hrvatica, već pjevačica, umjetnica koja je u klubu Quincy Jones pjevala pred velikim muzičkim imenima u publici.

"Nisu me pitali ko sam i odakle sam, već su aplaudirali muzici koju sam pjevala cijelu minutu. Sada vi meni recite ko sam ja i ko će, u slučaju da pjesma 'Da te volim' pobijedi, predstavljati Srbiju u Malmou?", upitala je.